Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slaverimistenkt par knyttes opp mot 13 adresser i London

Politiet med nye funn i «slavesaken».

NYE ADRESSER: Politiet står vakt utenfor en bolig i Brixton i Sør-London der kvinnene skal ha blitt holdt. Nå knytter politiet det mistenkte paret opp mot 13 andre adresser i London. Foto: REUTERS / Luke MacGregor
NYE ADRESSER: Politiet står vakt utenfor en bolig i Brixton i Sør-London der kvinnene skal ha blitt holdt. Nå knytter politiet det mistenkte paret opp mot 13 andre adresser i London. Foto: REUTERS / Luke MacGregor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har i løpet av helga gått dør til dør i Peckford Place i Brixton i bydelen Lambeth i London, der tre kvinner ble reddet ut av et hus etter at de skal ha blitt holdt som slaver i over 30 år.

De to mistenkte 67-åringene i saken knyttes nå opp mot 13 nye adresser i hele hovedstaden, bekrefter Metropolitan police i dag.

Hvilken tilknytning de to mistenkte skal ha til de 13 nye adressene er foreløpig ikke kjent.

Kollektiv I løpet av helga har London-politiet røpet flere detaljer rundt etterforskningen.

De tror at den malaysiske kvinnen (69) og den irske kvinnen (57) skal ha bodd i et slags kollektiv og delt politisk ideologi med de to 67-åringene.

De mistenkte er opprinnelig fra India og Tanzania, og kom til Storbritannia i 1960.

De ble arrestert på torsdag, og slapp ut etter å ha betalt kausjon kort tid etter arrestasjonen. De er for mistenkt tvangsarbeid og slaveri, og for å ha brutt med britisk innvandringslovgivning.

På en pressekonferanse på fredag kom det fram at paret også ble arrestert i London på 1970-tallet. Hvorfor har politiet ennå ikke avslørt.

Hundrevis av brev til naboen Kvinnen på 30 år, som kalles «Rosie», skal ha vært besatt av naboen sin, Marius Feneck, og sendt han flere hundre kjærlighetsbrev.

Hun skal ha bedt Feneck holde tett om brevene.

I ett av brevene til Feneck, som bodde to etasjer over skrekkleiligheten, kalte hun han for «kjære elskling». Hun advarte han også om å si noe om brevet i frykt for at paret som holdt henne fanget skulle gjøre noe slemt mot han.

I ett av brevene Daily Express gjengir advarer kvinnen han også mot å besvare brevet.

«Rose» skrev at det mistenkte paret holdt henne fanget med låste dører og vinduer.

«Jeg er som en flue som sitter fast i et spindelvev og jeg er livredd for å gjøre noe i tilfelle de onde kriminelle skal gjøre noe mot deg»,
sto det i ett av brevene.

- Hun pleide å sende bilder og skrive brev til meg om hvor mye hun ville være med meg, men jeg var ikke intressert, sier Feneck til Daily Mail.

Ifølge Fenecks kjæreste, Rachael Price, skal «Rosie» ha sendt kjærlighetsbrev i sju år.

Politiet tror at «Rosie» har bodd hele sitt liv i huset.

STOR ETTERFORSKNING: Sjef i menneskehandelgruppa i London-politiet, Kevin Hylabd, og alle 37 ansatte i gruppa, jobber nå med å få et bilde av de over 30 årene kvinnene skal ha blitt holdt i huset. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
STOR ETTERFORSKNING: Sjef i menneskehandelgruppa i London-politiet, Kevin Hylabd, og alle 37 ansatte i gruppa, jobber nå med å få et bilde av de over 30 årene kvinnene skal ha blitt holdt i huset. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer