Joe Biden:

«Sleepy Joe» fanget på kamera

Trump ga ham kallenavnet «sleepy Joe» under valgkampen. Nå får en video av en døsig Joe Biden mye oppmerksomhet.

Zzzz: Under FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow, kunne det se ut som om president Joe Biden slet med å holde øynene åpne. Video: Washington Post Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han brukte grepet som et retorisk våpen, og når USAs forhenværende president Donald Trump først traff, kunne han gjøre stor skade.

Oftere enn ikke bommet han, men nå kan det se ut som om Trump omsider kan ha fått rett om mannen som slo ham i fjorårets presidentvalg.

For under åpningen av det internasjonale klimatoppmøtet COP26 i Glasgow i dag, ble Joe Biden fanget av kameraene i en heller døsig situasjon.

HARK: 25. oktober hostet president Joe Biden i hendene sine under en tale i New Jersey. Deretter håndhilste han på publikum. Amerikanerne er ikke fornøyde. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad ser litt lysere på saken. Video: Youtube / AP / Fox News Vis mer

Ble kalt «Sleepy Joe»

Trump var ikke nådig med USAs nåværende president Biden under valgkampen. Han anklaget ham i bunn og grunn for å være dement og kalte Biden for «Sleepy Joe».

Og det er nettopp dette kallenavnet som Biden nå ser ut til å ha levd opp til.

Nå får en video av Biden som ser ut til å nettopp døse av under en av mange taler på COP26, mye oppmerksomhet.

KRITISERES: President Joe Biden får kritikk etter han sjekket klokka under en seremoni for de 13 amerikanske soldatene som ble drept i Kabul. Reporter: Jonas Gard Steen Andersen  Vis mer

Hviler øynene

Videoen, publisert av Washington Post-journalisten Zach Purser Brown, har på kort tid fått mange hundre tusen avspillinger på Twitter.

Der er den også delt flere tusen ganger.

I videoen ser man en amerikansk president som ikke akkurat er trollbundet av taleren, og som i over 20 sekunder hviler øynene mens han har armene i kors.

Deretter kommer et medlem av Bidens stab bort til presidenten, som deretter kvikner til.

Hvorvidt presidenten faktisk sov eller ikke, er uklart.

WOOPS: Her går det galt for USAs president Joe Biden, under avreise til Atlanta. Vis mer

Ba om unnskyldning

Biden fikk selv taletid under COP26 mandag ettermiddag, og benyttet anledningen til å be om unnskyldning på vegne av sin forgjenger.

USAs forhenværende president Trump trakk nemlig USA ut av Parisavtalen.

- Jeg ber om unnskyldning, sa Biden fra talerstolen mandag ettermiddag.

Noe av det første Biden gjorde etter at han ble tatt i ed som USAs president 20. januar i år, var å melde USA inn igjen i avtalen.

LATTERLIG: Onsdag sammenlignet Russlands president Vladimir Putin straffereaksjonene etter stormingen på Capitol Hill med russisk forfølgelse av meningsmotstandere. Det synes USAs president Joe Biden er «latterlig». VIDEO: AP Vis mer

- Hans såreste punkt

Biden (78) er USAs eldste president gjennom tidene. Trump var 70 år gammel da han ble president.

Spekulasjonene omkring Bidens helse - og i særdeleshet hans kognitive evner - er langt fra nye.

Målet er klart, fortalte Hilmar Mjelde, forsker ved Norce forskningsinstitutt og en av Norges fremste USA-eksperter, til Dagbladet tidligere i høst:

Å stemple Biden som uskikket til jobben som verdens mektigste mann.

- Høyresiden har slitt med å få finne noe å «ta» Biden på personlig. Alderen er åpenbart hans såreste punkt, sa Mjelde til Dagbladet.

KLAR: USAs nåværende president, Joe Biden, tar et oppgjør med påstandene fra USAs forrige president, Donald Trump, om at valget ble stjålet fra ham. Vis mer

Trumps mange kallenavn

Trump har helt siden han stilte til valg som president i 2016, gitt kallenavn til sine politiske motstandere, også de i hans eget parti.

Med kallenavnet «low energy Jeb» slo Trump knockout på Jeb Bush, som konkurrerte med Trump om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Med kallenavnet «lyin' Ted» klarte Trump å hefte Ted Cruz' valgkampanje, som også konkurrerte med Trump om å bli presidentkandidat.

Trump kalte Hillary Clinton, som han beseiret i presidentvalget i 2016, «crooked Hillary».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer