Sleip gjedde glefset til

Speiderleiren ble en smertefull opplevelse for Christian Karlsson (24).

GJEDDE-ANGREP:  Christian Karlsson (24) er speideleder og ble offer for en gjeddes vrede da han skulle bade. Foto: Privat
GJEDDE-ANGREP: Christian Karlsson (24) er speideleder og ble offer for en gjeddes vrede da han skulle bade. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld, i forrige uke, skulle Karlsson ta seg en raskt kveldsdukkert, men i vannet lurte skjulte farer.

- Jeg gikk mot vannet mens jeg snakket med kjæresten min på telefonen. Her skal jeg bade, sa jeg, og sendte henne et bilde, sier Karlsson.

Noen minutter senere hogget gjedda til og tok et realt jafs av høyrefoten til Christian.

- Jeg ble veldig sjokkert, men reagerte helt intuitivt og ristet gjedda av, sier Karlsson.

Kjærestetrøst Han ringte igjen til kjæresten for å fortelle hva som hadde skjedd, hun trodde ikke på han.

- Det var lyst ute, men vannet var mørkt, så jeg så ikke fisken før det var for sent. Den hadde ligget der og ventet på et bytte, sier speiderlederen som er halvt svensk og halvt norsk.

Christian Karlsson haltet tilbake til leirområdet, mens blodet pumpet ut.

- Barna ble skremt da jeg kom tilbake. Det var så mye blod. Legene sa jeg var heldig fordi gjedda hadde truffet noen centimeter unna nervene som går til tærne. Jeg hadde flaks, sier han.

GJEDDE: Kan bli opptil 1,2 meter lang og 20 kilo tung.
GJEDDE: Kan bli opptil 1,2 meter lang og 20 kilo tung. Vis mer

Karlsson ledet speidere i alderen 5-16 på Kvernmoen leir i Aremark kommune, i Østfold. Han har selv deltatt på leiren i flere år, og i år ble han ukas store samtaleemne.

- Jeg haltet rundt på krykker i noen dager, så jeg var godt synlig. Jeg hadde vært uheldig og forstuet foten tidligere i uken også. Da en yngre gutt også forstuet foten lånte jeg bort krykkene, sier speiderlederen.

Hissigpropp Gjedder kan bli opptil 1,2 meter lange og veie opptil 20 kilo. Karlsson gikk tilbake etter angrepet for å fange den hissige fisken.

- Den spiste sluken og rev i stykker fisketråden, så den var nok sulten. Vi fikk aldri fanget den, sier han.

Karlsson fikk ikke noe søvn den første natten, og har fortsatt smerter.

- Det svir og gjør vondt. Foten hovnet skikkelig opp. Du kan faktisk se en perfekt tanngard på foten min, sier 24-åringen.

SATT SPOR: - Det svir og gjør vondt, foten hovnet skikkelig opp. Du kan faktisk se en perfekt tanngard på foten min, sier 24-åringen. Foto: Privat
SATT SPOR: - Det svir og gjør vondt, foten hovnet skikkelig opp. Du kan faktisk se en perfekt tanngard på foten min, sier 24-åringen. Foto: Privat Vis mer