«Sleipner»-baug klargjøres til heving i natt

Dykkere fra spesialfartøyet «Regalia» gjennomsøkte i dag vraket av hurtigbåten «Sleipner». Instrumenter og en redningsflåte ble tatt opp, og det ble gjort forberedelser til hevingen av baugpartiet i kveld eller natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle rommene på vraket ble gjennomgått, og dykkerne tok opp en del instrumenter fra brua, som kanskje kan si noe om hurtigbåtens siste bevegelser. En redningsflåte som lå ved siden av vraket, ble også tatt opp til overflaten. To andre redningsflåter ble sikret i sine brakettene på vraket.

Dykkerne begynte også med de andre forberedelsene til hevingen av vraket, som ligger på rundt 100 meters dyp. Hevingen av baugparten skal ifølge planene begynne i kveld, melder TV2.

Pressekontakt Bente M. Bærheim på spesialfartøyet «Regalia» sier til NTB at været gjør at mannskapet som skal heve vraket av «Sleipner», neppe kommer i gang med resten av vraket før tirsdag.

«Regalia» kom fram til Bloksen ved 01-tiden natt til i dag, og mannskapet gikk straks i gang med å teste miniubåten som skal brukes til heveoperasjonen. Været er dårlig i kveld, men det forberedende arbeidet går likevel etter planen.

Når baugen er tatt opp, vil den bli lagt på dekket av «Regalia», mens det er meningen å legge «Sleipner»-vraket på dekket til en forsyningsbåt som senere vil komme til Bloksen-området.

SIKRER DATA: Instrumenter fra broen hentes opp fra vraket. Eksperter prøver nå sikre data fra de siste minuttene før kollisjonen med skjæret.