Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Sleipner» blir ikke hugget opp

Vraket av «Sleipner» blir ikke hugget opp med det første. Justisdepartementet har bestemt seg for å bevare restene av hurtigbåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Riksadvokaten har gitt klarsignal til at «Sleipner» kan hugges opp, blir vraket bevart inntil videre. Ekspedisjonssjef Knut Helge Reinskou i Justisdepartementet bekrefter overfor Bergens Tidende at protestene mot opphugging vil bli tatt til følge.

- Dette er en klok og fornuftig beslutning, som viser at de har tenkt gjennom saken. Under rettssakene vil det dukke opp mange teorier om hva som egentlig skjedde. Uten vraket blir det umulig å bekrefte eller avkrefte disse teoriene, sier Lederen for støttegruppen for de overlevende og etterlatte etter ulykken, Roy Erling Furre.

Kapteinen på «Sleipner» er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt sjøskade, og risikerer tre års fengsel. I tillegg er rederiet HSD tiltalt som følge av at «Sleipner» forliste nord for Haugesund 26. november 1999. 16 personer omkom i ulykken.

I dag er det Justisdepartementet som eier restene av hurtigbåten. Oppbevaringen koster 2500 kroner døgnet.(NTB)

BEVARES: Vraket av hurtigbåten «Sleipner» blir ikke hugget opp med det første. Her avbildet idet den heves fra sjøen.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart