Sleipner heves rundt midnatt

Skroget på hurtigbåten «Sleipner» har blitt løftet opp fra havets bunn, men måtte på grunn av problemer med løftestroppene settes ned igjen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå håper de mest optimistiske at den havarerte båten kan bli hevet rundt midnatt eller i løpet av natten. Det er i så fall mer enn to døgn etter at bergingsselskapet Stolt Rockwater JV håpet og trodde at «Sleipner» skulle være tatt opp fra 99 meters dyp.

Skjærte gjennom skroget

Underveis har selskapet slitt med dårlig vær og et vrak som var i vesentlig dårligere forfatning enn først antatt. Bergingsarbeidet har derfor trukket ut og hele prosessen har blitt forsinket. Ett av de største problemene har vært å få festet løftestroppene rundt det ødelagte skroget. Dykkerne har vært nødt til å skjære seg gjennom skrogpartiet for å komme til.

Tre av de fem løftestroppene var tidligere i kveld på plass, og skroget ble løftet klar av sjøbunnen. I en kort periode hang det derfor fritt om lag fem meter over bunnen. På grunn av de omfattende skadene i forskipet, måtte «Sleipner» igjen settes ned på 99 meters dyp slik at man fikk forkortet den ene stroppen.

Meldt dårlig vær

- Den aktuelle løftestroppen er nå justert slik at skroget er i likevekt. Dykkerne jobber nå med å feste de to øvrige stroppene, men også disse må justeres. Det vil derfor fortsatt ta litt tid før vi er klare for heving. Vi jobber også med å feste et nett som skal hindre at løse deler faller ut på tur opp mot overflaten, sier pressetalskvinne Bente Bærheim Madsen i Stolt Rockwater.

Ifølge Birger Haraldseid som er om bord på heveplattformen «Regalia», er vind- og værforhold gode nok til at hevingen kan gjennomføres. Meteorologene har imidlertid varslet om dårligere vær det kommende døgnet.

HEVET: En del av siden av «Sleipner» ble hevet natt til mandag.