Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Sleipner»-heving i morgen

Arbeidet med å heve den forliste hurtigbåten «Sleipner» fra havbunnen, starter i morgen. Dersom været holdet og alt går som planlagt , ser båten dagslys igjen i løpet av en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen går kranskipene fra bergingsfirmaet Eide Marine Services AS i posisjon ved Bloksene, der «Sleipner» sank 26. november i fjor. 16 mennesker omkom i ulykken.

- Dersom været holder, regner vi med å starte løfteoperasjonen fredag denne uken, sier administrerende direktør Georg Eide i selskapet som skal gjennomføre løfteoperasjonen til NTB.

Godt vær er en forutsetning for en vellykket løfteoperasjon. Skal «Sleipner» være mest mulig intakt bør de tunge bølgedønningene som kommer inn fra Nordsjøen være så lave som mulig.

I motsetning til forrige forsøk på å heve «Sleipner» skal båten denne gang legges på en plattform under vann, før den heves til overflaten. Plattformen er spesialkonstruert til denne operasjonen. Like før hurtigbåten når overflaten, vil den bli plattformen bli buksert inn på grunnere vann.