Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- «Sleipner-heving» setter følelsene i sving

LYNGHOLMEN (Dagbladet): Roy E. Furre, leder i «Sleipner»-støttegruppa, sier at tanken på at han skal få se vraket av hurtigbåten, setter følelsene i sving. - Jeg ser for meg stolen jeg satt i og boksen jeg knuste for å få fram redningsvesten, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Furre kom til Lyngholmen kai i går kveld. Da kunne han se vraket bli slepet inn mot vika hvor det vil bli forsøkt heist opp på en lekter i dag. Slepet på tre nautiske mil fra Storebloksen, hvor båten havarerte 26. november i fjor, tok mer enn tre timer.

Bevismateriale

- Mange av de overlevende og etterlatte ønsker å se båten igjen når den kommer til Stord. Vi har bedt politiet om å ta vare på alle personlige eiendeler de finner inne i vraket, sier Furre.

Han er opptatt av alt bevismateriale som kan komme til syne når vraket kommer på land.

Sterke følelser

- Vi er opptatt av at konstruksjonen, flåtesystemet og redningsutstyret blir nøye gjennomgått. Selve hevingsoperasjonen er mer emosjonell, og det er klart at det setter i gang sterke følelser hos alle oss som ble rammet.

VIL HA BEVISER: Roy E. Furre sier at han er opptatt av at bevismaterialet kommer for dagen når vraket av «Sleipner» forhåpentligvis blir hevet opp på en lekter i dag.