Sleipner-hevingen utsatt igjen

Hevingen av «Sleipner» er utsatt på fjerde døgnet. Aksjonen er i ferd med å bli en svært kostbar affære for bergingsfirmaet, som nå taper penger for hver minutt som går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter planen skulle «Sleipner» blitt hevet sist søndag, men stadige problemer og dårlig vær har ført til nye utsettelser hele veien.

Onsdag formiddag lå hurtigbåten fortsatt på 99 meters dyp. Det var langt fra planen da Stolt Rockwater JV tok på seg jobben. All informasjon fra bergingsselskapet på forhånd gikk ut på at «Sleipner» ville bli hevet sist søndag av heveplattformen «Regalia». Fire dager etterpå er bare baugen og en del løse deler blitt tatt opp av sjøen.

Taper hver dag

Kilder NTB har vært i kontakt med, hevder at hevingsaksjonen har kostet Stolt Rockwater JV om lag en million kroner per dag siden selve aksjonen ved Bloksene startet lørdag.

Dette innebærer at selve hevingsoperasjonen hittil har kostet minst fem millioner kroner. Da er verken forarbeidet eller etterarbeidet tatt med.

Enorm interesse

Hevingen av «Sleipner» opplever en enorm pågang fra journalister som er interessert i opplysninger om status for hevingen.

I formiddag jobber dykkere fortsatt med å klargjøre «Sleipner» for heving.

Bergingsledelsen antydet et mulig hevingsforsøk i løpet av ettermiddagen.

(NTB)