Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Sleipners» kurs forblir ukjent

Det er ikke mulig å finne ut nøyaktig hvilken kurs hurtigbåten «Sleipner» hadde like før båten gikk rett på Store Bloksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er klart etter at tekniske eksperter har rekonstruert opplysningene som lå lagret i datautstyret på brua, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

Dataekspertene fra Arepa Norge konkluderer med at den elektroniske kartmaskinen om bord var i bruk, men at ikke alle funksjonene i utstyret ble utnyttet av mannskapet.

Funksjonen som lagret den ruta båten fulgte var ikke koblet til. Det var heller ikke ekkoloddet som fortalte om dybden i farvannet.

Ekspertene mener de har klart å rekonstruere praktisk talt alle interessante data fra kartmaskinens harddisk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling