Sleit med å holde øynene åpne i retten

Ariel Castro, eieren av «skrekkens hus» i Cleveland, nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Tiltalen mot den tidligere skolebussjåføren i Cleveland i Ohio, er på hele 977 punkter. Castro (53) skal ha kidnappet Michelle Knight da hun var 21 år i 2002, Amanda Berry da hun var 16 år i 2003 og Gina DeJesus da hun var 14 år i 2004. De tre jentene fortalte i forrige uke for første gang om helvete de har gjennomlevd i en felles video.

En hel verden ble sjokkert da de tre jentene i mai i år omsider befunnet i live i Castros hus i Seymour Avenue. I løpet av tida der inne skal jentene ha blitt blitt bundet fast, sultet, voldtatt og mishandlet på det groveste av Castro, ifølge tiltalen. Castro skal også ha fått en datter med Berry for seks år siden.

Under et kort rettsmøte i går opplyste forsvarerne at 53-åringen erklærer seg ikke skyldig på de 648 punktene som nylig ble tilføyd i tiltalen. Fra før har han erklært seg ikke skyldig i de første 329 tiltalepunktene.

Lukket øynene Selv virket Castro fjern under gårsdagens rettsmøte. Han slet med å holde øynene opp og hodet hevet, ifølge ABC News.

- Vil du være så vennlig å se på meg? spurte dommeren uten å få noen respons.

BØYDE HODET: Ariel Castro erklærte seg i går ikke skyldig i 512 tilfeller av kidnapping og 446 tilfeller av voldtekt. FOTO: AP Photo/Tony Dejak
BØYDE HODET: Ariel Castro erklærte seg i går ikke skyldig i 512 tilfeller av kidnapping og 446 tilfeller av voldtekt. FOTO: AP Photo/Tony Dejak Vis mer

- Herr Castro, jeg må forsikre meg om at du forstår det jeg sier, la dommeren til.

Castro løftet litt på haka, men holdt øynene lukket.

- Herr Castro. Jeg gjentar. Du må se på meg. Kan du åpne øynene, vær så snill? gjentok dommeren flere ganger før han fikk noen respons.

Gjennom hele høringen vekslet Castro mellom å holde øynene åpne eller lukket.

Vil ha forlik De gangene dommeren henvendte seg til ham, nikket han bare svakt eller sa «ja».

«SKREKKENS HUS» I dette huset i Seymour Avenue i Cleveland skal Ariel Castro ha holdt tre jenter fanget i en tiårsperiode. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
«SKREKKENS HUS» I dette huset i Seymour Avenue i Cleveland skal Ariel Castro ha holdt tre jenter fanget i en tiårsperiode. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Rettssaken mot ham skal etter planen starte 5. august, men forsvarerne hans forsøker intenst å inngå et forlik og dermed unngå en rettssak.

Castro kan i verste fall bli dømt til døden dersom han blir kjent skyldig i drap for å ha slått en av de kidnappede jentene så hardt at hun spontanaborterte.