Slekta smugler inn våpen og penger

Saddam Husseins slekt aktiv i motstandskampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett nettverk av Saddam Husseins slektninger er aktivt med i den irakiske motstandsbevegelsen ved at de smugler våpen, penger og personer inn i Irak, skriver avisen The New York Times.

Minst tre fettere av den tidligere diktatoren skal være aktive i nettverket foruten en rekke andre slektninger, skriver avisen mandag.

Slektningene er bosatt i Europa eller Syria, og en av de mest aktive er Saddams fetter Fatiq Suleiman al-Majid. Majid-klanen har ved en rekke anledninger blitt giftet inn i Saddam Husseins familie.

Amerikanske etterretningsoffiserer innrømmer likevel at en viktig del av motstands- eller opprørsbevegelsen i Irak ikke har noen tilknytning til den tidligere makthaveren.

Deler av Majid-klanen var fryktet under Saddams regime fordi mange medlemmer av klanen satt i viktige stillinger i det irakiske sikkerhetspolitiet.

Fatiq al-Majid skal være i 30-årene og ha ansvaret for pengeoverføringer til opprørsgrupper i Irak. Han skal være bosatt i Syria, og syriske myndigheter er godt orientert om aktiviteten hans, skriver The New York Times.

Majid var svoger av en av Saddams sønner, Qusay, og han er nevø av Shaker Mahmoud al-Sumeide. Sistnevnte er bedre kjent som «kjemiske Ali» fordi han skal ha hatt ansvaret for at flere tusen kurdere ble gasset i hjel på 1980-tallet. (.NTB)

(NTB)

<B>RISIKERER DØDSSTRAFF: Saddam Hussein får høyst sannsynlig dødsstraff i saken som nå har startet mot ham. Men hans famlie er fremdeles svært aktiv, melder New York Times.