Slekta smugler inn våpen og penger

Saddam Husseins slekt aktiv i motstandskampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ett nettverk av Saddam Husseins slektninger er aktivt med i den irakiske motstandsbevegelsen ved at de smugler våpen, penger og personer inn i Irak, skriver avisen The New York Times.

Minst tre fettere av den tidligere diktatoren skal være aktive i nettverket foruten en rekke andre slektninger, skriver avisen mandag.

Slektningene er bosatt i Europa eller Syria, og en av de mest aktive er Saddams fetter Fatiq Suleiman al-Majid. Majid-klanen har ved en rekke anledninger blitt giftet inn i Saddam Husseins familie.

Amerikanske etterretningsoffiserer innrømmer likevel at en viktig del av motstands- eller opprørsbevegelsen i Irak ikke har noen tilknytning til den tidligere makthaveren.

Deler av Majid-klanen var fryktet under Saddams regime fordi mange medlemmer av klanen satt i viktige stillinger i det irakiske sikkerhetspolitiet.

Fatiq al-Majid skal være i 30-årene og ha ansvaret for pengeoverføringer til opprørsgrupper i Irak. Han skal være bosatt i Syria, og syriske myndigheter er godt orientert om aktiviteten hans, skriver The New York Times.

Majid var svoger av en av Saddams sønner, Qusay, og han er nevø av Shaker Mahmoud al-Sumeide. Sistnevnte er bedre kjent som «kjemiske Ali» fordi han skal ha hatt ansvaret for at flere tusen kurdere ble gasset i hjel på 1980-tallet. (.NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer