Slektning av terrortiltalt østfolding pågrepet - og siktet for terror

To menn fra Østfold og Oslo pågrepet av PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  PST har i dag med bistand fra flere politidistrikt pågrepet to personer siktet for deltakelse og støtte til en terrororganisasjon, opplyser tjenesten selv på Twitter.

Dagbladet får bekreftet at det er to menn som er pågrepet. Den ene, en mann i 40-årene fra Østfold, er i slekt med en annen mann (23) som fra før er tiltalt for terror - på grunn av antatte bånd til Den islamske stat (IS).

Den andre, en mann i 20-årene fra Oslo, er et mer ubeskrevet blad, får Dagbladet bekreftet. Dagbladet får bekreftet at minst en av de pågrepne antas å ha hatt kontakt med miljøet rundt islamistgruppa Profetens Ummah.

Seniorrådgiver Siv Alsén i PST er ordknapp om pågripelsene.

- Vi har pågrepet en mann i 20-årene og en mann i 40-årene i Østlandsområdet, sier Alsén til Dagbladet.

Mannen i 40-årene fra Østfold er i slekt med en mann (23) som tidligere skal ha kjempet for IS i Syria - men som returnerte til Norge i februar i fjor med skuddskader i beinet.

23-åringen ble pågrepet av PST i desember i fjor. Dagbladet vet at PST mente at han planla å hjelpe andre personer med å reise til IS i Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.