Slektning fant mannen: - Luktet råttent

I et hjørne på kjøkkenet satt den 41 år gamle mannen, som mistenkes å ha blitt holdt fanget i sin mors leilighet i 28 år. Slektningen som fant ham sier til Expressen at han manglet tenner og at beina hans var fulle av sår.

PÅGREPET: Mannens mor ble pågrepet i Stockholm, mistenkt for blant annet å ha holdt sønnen fanget i en årrekke. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 41 år gamle mannen ble funnet på gulvet i leiligheten til sin 70 år gamle mor søndag. Ifølge svenske medier mistenkes det at hun har holdt sønnen fanget i leiligheten siden han var omkring 12 år gammel.

Det var en slektning som fant mannen. Expressen har snakket med denne slektningen, som forteller at hun oppdaget ham i et hjørne i leiligheten.

- Det var urin, skitt og støv. Det luktet råttent, sier hun til Expressen.

Ifølge opplysninger både Expressen og Aftonbladet gikk ut med mandag, skal mannen blant annet ha manglet tenner og hatt en rekke sår.

Søndag kveld ble han operert ved Karolinska sykehus.

Moren til mannen er pågrepet, mistenkt for frihetsberøvelse og grov kroppsskade. Politiet mistenker nå at kvinnen holdt ham fanget i 28 år, siden han gikk i sjuende klasse.

MISTENKT: Den 70 år gamle moren er pågrepet, mistenkt for frihetsberøvelse og grov kroppsskade. Politiet mistenker nå at kvinnen holdt ham fanget i 28 år, siden han gikk i sjuende klasse. Foto: Sven Lindwall
MISTENKT: Den 70 år gamle moren er pågrepet, mistenkt for frihetsberøvelse og grov kroppsskade. Politiet mistenker nå at kvinnen holdt ham fanget i 28 år, siden han gikk i sjuende klasse. Foto: Sven Lindwall Vis mer

Dro til leiligheten

Slektningen som fant 41-åringen på søndag forteller Expressen at det var mer enn 20 år siden sist hun hadde satt sine føtter inn i dette hjemmet.

Hun sier at hun for mange år siden forsøkte å slå alarm om kvinnens kontroll over sønnen, men hevder andre slektninger skal ha dysset dette ned.

- Jeg var ung da og til slutt ga opp, sier hun.

Men på søndag fikk hun beskjed om at mannens mor var på sykehus, og hun bestemte seg da for å reise til leiligheten.

- Jeg forsto at han var der inne, og at han måtte være redd ettersom moren, som var hans eneste sikkerhet, nå var borte, sier hun.

Mørkt hjørne

Døra til leiligheten var ulåst, forteller kvinnen til Expressen. Hun åpnet den og ropte, men fikk ikke noe svar. Fra mørket der inne slo stanken mot henne.

- Det luktet råttent, sier hun.

Hun oppdaget mannen på kjøkkenet. Han satt i et mørkt hjørne på gulvet der, ifølge slektningen.

- Jeg så ham i lyset fra en av gatelyktene utenfor. Først oppdaget jeg bare beina hans. Da han så meg, reiste han seg opp og hvisket navnet mitt gang på gang.

- Hvordan kunne han kjenne deg igjen etter alle de årene?

- Jeg vet ikke, men han må ha gjort det på en måte, sier slektningen.

- Bare sår

Hun forteller videre at hun oppdaget at mannen manglet mange tenner, og sier at han snakket fort og litt usammenhengende. Han virket ikke redd henne, sier hun.

Så ble hun oppmerksom på mannens ben.

- Jeg kan knapt beskrive dem. Det så forferdelig ut. Alt opp til knærne var bare sår.

Hun varslet ambulanse, og helsearbeiderne som kom til leiligheten behandlet mannens bein på stedet. Deretter bar de ham ut på en båre og kjørte ham til sykehus.

Ifølge Expressens opplysninger skal mannen ha blitt akuttoperert der i går.

Legene på sykehuset varslet også politiet.

- Jeg er sjokkert, fortvilet, men samtidig lettet, sier slektningen som fant ham.

(Dagbladet/Expressen)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer