Slektning fulgte dødskrasj på mobiltelefonen

Tre nordmenn ble drept og en alvorlig skadd i en trafikkulykke på Autobahn i Tyskland i går. Litt bak på motorveien kjørte en slektning av de fire - og snakket med dem i mobiltelefon da bilen ble knust mot et løpsk vogntog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ofrene, som er i familie, var på vei hjem fra ferie da ulykken skjedde ved 14-tida.

Et vogntog på vei sørover fikk skrens og kom borti en fransk personbil i samme retning. Deretter braste vogntoget gjennom autovernet, der den norske personbilen kom rett mot. Den norske familien hadde ikke mulighet til å unngå front mot front-kollisjonen, og bilen havnet under vogntoget. En bil som kom rett bak klarte heller ikke å bremse, og kjørte inn i vogntoget.

Far og to barn

- De tre nordmennene som omkom var far og to barn. Alt tyder på at de døde momentant. Moren ble sendt til sykehuset med alvorlige skader. Ytterlige fem mennesker er sendt til sykehus med alvorlige skader, sier talsmann Frank Boheinder i Autobahn-politiet til Dagbladet.

En av de seks skadde svevde i går kveld mellom liv og død, men politiet ville ikke gå ut med hvem dette dreier seg om.

I en annen bil lenger bak på satt en slektning av den norske familien og hadde kontakt med passasjerene i ulykkesbilen på mobiltelefon, da linjen plutselig ble brutt. Ifølge lokalavisa Badische Neueste Nachrichten skal vedkommende ha vært øyenvitne til ulykken, men var selv ikke involvert.

Forferdelig syn

Den tyske fotografen Andrea Fabry, som jobber for Badische Neueste Nachrichten, var på plass på ulykkesstedet kort tid etter katastrofen.

- Det synet som møtte meg var verre enn jeg noensinne kunne forestille meg, forteller hun til Dagbladet.

Ulykken skjedde 20 kilometer sør for byen Karlsruhe på Autobahn 5, like ved tettstedet Rastatt. Hver dag strømmer store mengder biler i høy fart gjennom Tyskland på denne veien, som er den vanlige veien nordmenn kjører for å komme seg til Sør-Europa.

A5 var stengt i åtte timer etter ulykken. Da den ble åpnet ved 22-tida i går kveld, var det voldsomme køer på ni kilometer i begge retninger. Det ble opprettet en krisestab for ofre og redningsmannskapene. Også bilister som ble sittende fast i køer ble tilbudt sjeletrøst og hjulpet på annet vis.

KNUST MOT VOGNTOG: Den norske familien hadde ikke mulighet til å unngå frontkollisjon da et vogntog braste gjennom autovernet og over i motsatt kjøreretning. Personbilen havnet under vogntoget, og tre av passasjerene omkom.