Slektning tar på seg skylda?

Rettssaken mot faren til Fadime er avbrutt. Ingen vet hvilke bevis det er som gjør at saken er avbrutt. Aktor avviser at noen har tatt på seg skylda for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fadime Sahindal (26) ble skutt og drept i søsterens leilighet i januar. Fadime hadde levd i skjul for familien sin og hadde tidligere blitt truet av faren og banket opp av sin egen bror. Begge var dømt for trusler mot den svensk-kurdiske jenta.

Sensasjonelt

Faren til Fadime, Rahmi Sahindal, ble arrestert for drapet, som satte i gang debatten i Norge om tvangsekteskap og innvandrertradisjoner som lever videre i nye hjemland.

Rettssaken mot Fadimes pappa ble sensasjonelt avbrutt i ettermiddag kort etter klokka tre. Da dukket det opp nye bevis i saken: En slektning skal ha tatt på seg skylda for drapet. Svenske medier har spekulert i at denne slektningen Fadimes bror.

Men ifølge NTB avviste aktor i kveld at noen har tatt på seg skylda for drapet.

Drapsmann i 30-årene

En av naboene der drapet skjedde, har hevdet at drapsmannen var sorthåret og i 30-årene. Rahmi Sahindal er i 50-årene og har grånende hår. Naboen så personen bøye seg over en bylt rett utenfor døren til leiligheten der Fadime ble skutt.

Politiet mener at drapsmannen på dette tidspunktet var alene i trappeoppgangen, ifølge Aftonbladet. Dette åpner for at Fadimes pappa ikke

I går sa Rahmi Sahindals forsvarer at han trodde at Sahindal kanskje dekket over den egentlige drapsmannen. Johannes Åkermark sa at det riktignok foreligger en tilståelse fra klienten hans, men at mye tydet på at drapsmannen var en annen.

Tilståelsen stemmer ikke overens med de tekniske bevisene i saken. Faren til Fadime hevder at han skjøt datteren sin fra trappeoppgangen. Men drapsmannen må ha stått i leiligheten og skutt på jenta mens hun lå nede.

Aktor var i går likevel helt sikker på at Rahmi Sahnidal var drapsmannen.

Rahmi Sahindal har i retten sagt at han drømmer at Fadime kommer til ham og sier at hun ligger på sykehus.

Lillesøster truet

Fadimes lillesøster har vitnet i saken mot faren. Hun har åpent sagt at drapet var planlagt og at flere familiemedlemmer står bak. Hun sier også at flere av dem har omtalt Fadime som en hore.

- Jeg vil at han skal dømmes, sier hun ifølge Expressen.

Nå får også lillesøsteren politibeskyttelse.

Ifølge Expressen har Rahmi Sahindal fortalt at det klikket for ham og at Fadime hadde sagt at hun skulle politianmelde ham og ta kjæresten sin med hjem. Sahindal snudde seg deretter til anklageren:

- Om hun hadde oppført seg sånn mot deg, hadde du skutt henne, du også.

Fadime visste hun var utsatt, men insisterte på å leve så normalt som mulig.
Fadimes far har innrømmet at han skjøt. Nå hersker full forvirring om drapshandlingen
Fadime og kjæresten Patrik, som døde i en bilulykke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer