Slektningene ble varslet om at Margareth (57) og søsknene hadde avgått med døden

Men ingen av dem var døde. - Jeg føler meg veldig levende, sier hun til Dagbladet.

IKKE DØD: En tabbe i Nord-Troms Jordskifterett gjorde at slektningene til Margareth Lien (57) og hennes to søsken fikk beskjed om at de hadde avgått med døden. Men det hadde de ikke. Foto: Privat
IKKE DØD: En tabbe i Nord-Troms Jordskifterett gjorde at slektningene til Margareth Lien (57) og hennes to søsken fikk beskjed om at de hadde avgått med døden. Men det hadde de ikke. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tabbe i Nord-Troms Jordskifterett gjorde at slektningene til Margareth Lien (57) og hennes to søsken fikk beskjed om at de hadde avgått med døden, melder NRK.

- Jeg føler meg veldig levende. Som en kjent mann sa en gang, så er ryktet om min død betydelig overdrevet, sier Margareth Lien (57) til Dagbladet.

- Stusslig Dødsbudskapet gikk ut til nære og fjerne slektninger i forbindelse en fradeling av en eiendom i Barbogen i Torsken kommune i Nord-Troms. Det var Liens mormor og morfar som tidligere eide eiendommen, men i forbindelse med at nåværende eier ville gå opp grensen ble Nord-Troms Jordskifterett koblet inn.

Det var der det gikk galt.

I et brev til slekta ble Lien og søsknene erklært døde.

- Det var jo litt stusslig, for å si det sånn. Jeg har vært i kontakt med dem for å høre hvordan det har skjedd, og forklaringen var at de ikke helt visste, men skyldte på at jeg og min søster har byttet navn. Men min bror har jo ikke skiftet navn, så jeg synes dette er en dårlig forklaring, sier Lien.

- Sørgelig eksempel 57-åringen synes ikke det var særlig hyggelig at dødsbudskapet gikk ut til hele slekta, også fjern slekt som Lien ikke har særlig kontakt med.

- Det var svogeren min som ringte meg og fortalte om dette etter at han hadde sett brevet som hadde gått til en han leier ut til i fjerde generasjon. Det var egentlig tilfeldig at vi fikk vite om det, sier hun til Dagbladet.

- Det er jo et sørgelig eksempel på hvordan saksbehandling kan foregå i det offentlige, sier hun videre.

Nord-Troms Jordskifterett beklager episoden.

- Det som trolig har skjedd, er at vi har forvekslet henne med en som har samme pikenavn og alder. Det kan vi bare beklage, sier leder Liv Nergaard i Nord-Troms Jordskifterett til NRK.