Slektninger av gislene trygler USA om hjelp

Både familie og demonstranter oppsøkte USAs ambassade i Seoul onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Familiene til de sørkoreanske gislene som fremdeles holdes av Taliban i Afghanistan, søkte onsdag mot den amerikanske ambassaden i Seoul for å få hjelp, ifølge nyhetsbyrået AP. 21 gisler blir fremdeles holdt av Taliban, etter at to av de opprinnelige 23 gislene er drept, ett av dem i går.

Personale ved ambassaden møtte slektningene etter at de i går oppfordret amerikanske myndigheter til å gripe inn med fredlige midler for å få slutt på den 14 dager lange krisen.

Spør USA om å forhandle

Både slektningene og den sørkoreanske regjeringen har insistert på at den tidligere internasjonale praksisen i slike saker må bli satt til side. Nå spør de USA om å gjøre et unntak fra regelen om å ikke forhandle med terrorister.

Samtidig kom USA med kraftig kritikk av at Afghanistan gjorde nettopp dette i den forrige lignende gisselsituasjonen. I mars løslot president Hamid Karzai fem fanger i bytte mot den italienske journalisten Daniele Mastrogiacomo, og kritiske røster mente dette kunne øke faren for kidnappinger.

Karzai kalte byttet den gang for en engangs hendelse. Afghanske myndigheter har imidlertid ikke sagt noe om hvorvidt de vurderer å løslate fangene som Taliban krever å få frigitt denne gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer