Slektninger ble ikke varslet om familiedrapet

Faren og de to brødrene til familiefaren i Sveio-drapene fikk vite om tragedien via TV 2-nyhetene. Politiet beklager svikt i varslingsrutinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bestefaren (86) fikk sjokk da han så tv-nyhetene og gjenkjente huset, skriver VG i dag. Mannens sønn, svigerdatter og to barnebarn var drept. Brødrene til avdøde Oddvard Stølen var heller ikke varslet, selv om politiet hadde visst om drapene i fire og en halv time da TV 2-nyhetene gikk på lufta. Brødrene måtte selv ringe politiet for å sjekke at Oddvard Støen og hans familie var døde.

- Vi er fryktelig lei oss. Dette er forferdelig leit og trist. I dette tilfellet har vi vært for seine med varslingen, sier politiadvokat Sidsel Tunestveit ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til VG.

De tre slektningene har nå levert inn en klage på politiet. De skal ifølge VG ha uttrykt sinne over at de ikke ble varslet.

TV 2 beklager at slekntingene fikk vite omtragedien via en nyhetssending.

- Før sending sjekket vi om de pårørende var informert. Vi fikk vite at pårørende var på vei i buss til Fylkessykehuset i Haugesund. Da konkluderte vi med at de var informert, sier nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland til VG. Han mener tv-stasjonen handlet i god tro.

(Dagbladet.no)