«Slemme-Tor» skal vinne stemmer for SV

Tor Milde er mangeårig SV-medlem, og deler partileder Audun Lysbakkens frykt for en regjering med Frp i.

MOBILISERER: Partileder i SV Audun Lysbakken mobiliserer til valgkamp, og har fått Tor Milde med på laget i siste utgave av SVs partiavis. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MOBILISERER: Partileder i SV Audun Lysbakken mobiliserer til valgkamp, og har fått Tor Milde med på laget i siste utgave av SVs partiavis. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I andre utgave av SVs valgkampavis «Del Godene» forteller en åpenhjertig Tor Milde om sitt mangeårige medlemskap i SV.

- Når jeg først er medlem er det ikke vits i å gå å gjemme seg. Jeg er ikke den mest aktive i partiet, men jeg bidrar med mitt lille. Om SV tror at jeg kan hjelpe til med å mobilisere velgere er det hyggelig, selv om jeg ikke håper at noen stemmer SV bare fordi jeg gjør det, sier Tor Milde til Dagbladet.

- Viktig å markere oss Den tidligere «Idol»-dommeren gir råd til partiet om å være tydelig på egen politikk frem mot det avgjørende stortingsvalget.

- Jeg, som mange andre, opplever at vi kan bli litt borte i skyggen av Arbeiderpartiet. Det er viktig at vi markerer oss på de sakene som er våre, sier han.

SVs partileder Audun Lysbakken tar til seg Tor Mildes råd.

- Det er et godt råd, og det er akkurat det å gjenskape en tydeligere politikk vi har prøvd på. Jeg er glad for at Tor er tydelig på sine verdier, jeg synes han er kul og mener det er for få kjente folk som tør å vise hvor de står, sier Lysbakken.

- Frp er skumle greier Tor Milde har vært SV-medlem siden 1973. Han forteller at det som først fanget hans interesse var utenrikspolitikk.

- Men i dag er de viktigste sakene for meg formidling av goder, miljø og alt som har med den økonomiske politikken å gjøre. Det er viktig å fordele pengene dit man trenger det, som til helse, skole, barn og unge, sier han.

Audun Lysbakken uttalte på SVs oppsummerende pressekonferanse mandag at han er redd for utsiktene til en regjering med Frp.

- Jeg kan også godt si at jeg er redd for Frp. Frp er skumle greier, det nytter ikke å ha blitt penere i tøyet og språket når politikken de står for vil ødelegge Norge, sier Milde.

Tror på seier Både Lysbakken og Milde tror en rødgrønn seier er innenfor rekkevidde.

- Jeg tror fullt og helt at det er flere enn fire-fem prosent som vil ha SV i regjering og jeg tror at vi kan vinne. Vi tror vi har et stort potensial hos folk som har stemt SV før og vi håper å kunne mobilisere velgere i alle aldersgrupper. Men det er spesielt viktig å nå ut til de unge velgerne fordi dette valget vil påvirke deres fremtid, sier Lysbakken.

Tor Milde tror ikke han er den som er best egnet for å nå ut til unge velgere, men har selv sønner som er interessert i politikk. Kjæresten hans er derimot ikke helt overbevist ennå.

- Jeg har en kjæreste jeg jobber med å få med, smiler «Slemme-Tor».

- Her jobber vi med hver eneste stemme personlig, legger Audun Lysbakken til lattermildt.

VIKTIG Å VÆRE TYDELIG: Tor Milde mener det viktigste for SV frem mot valgkampen blir å være tydelig på egen politikk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIKTIG Å VÆRE TYDELIG: Tor Milde mener det viktigste for SV frem mot valgkampen blir å være tydelig på egen politikk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer