Sleng forbys

Slengbukser er farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en skole i Storbritannia har slengbukser blitt forbudt. Rektor er nemlig bekymret for elevenes helse.

Fare for å trø på buksa

Han er redd for at slengbuksediggere skal trø på singe egne buksebein og falle.

Flere elever har allerede blitt sendt hjem fra Carterton Community College i Oxfordshire fordi de har våget å kle seg i moteplagg, melder BBC.

Alan Klee mener sleng strider med skolens sikkerhetsbestemmelser, og at elevene kan risikere å falle i korridorer og i trapper.

Trosset forbud

12 jenter bestemte seg for å ignorere den nye regelen. Men det skulle de kanskje ikke ha gjort. De ble i alle fall sendt hjem.

Reglene har skapt opprør på skolen. Og denne uka skal lærerne sette seg sammen for å bestemme hva man skal gjøre med slengen.

Fikk ny hårfarge

Britene kjører en mer konservativ stil enn på norske skoler. I tillegg til at mange bruker skoleuniform, er det heller ikke superpopulært å farge håret.

15-årige Ashley Wallace fra Suffolk farget håret rosa før hun skulle fotograferes til et klassebilde. Da bildene var fremkalt hadde jenta fått brunt hår, på bildet.

Rektor Watts på Northgate High School hadde bestemt at rosa ikke var riktig på klassebildet, og fotografen måtte skifte hårfargen til Ashley. Jenta hadde flere ganger blitt bedt om å skifte hårfarge.

Og i september i fjor ble 70 elever nekta å komme på en skole i Swarnsea fordi de gikk i platåsko og slengbukser.

IKKE BRA:</B> Sleng kan skade helsa di, mener rektor ved en britisk skole.