- Sleng oss inn

Venstres Jennie Johnsen oppfordrer velgerne til å skreddersy sitt kommunestyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sleng oss listeimellom, er hennes slagord.

- Bruk påvirkningsmulighetene du har. Du skal kunne sette sammen ditt drømmekommunestyre, og ikke nødvendigvis bare fra ett parti, sier nestleder i Venstre, Jennie Johnsen.

Hun står selv på bystyrelista til Venstre i Oslo og har tidligere opplevd å bli sikret plass i kommunestyret i hjembyen Skien takket være personstemmer.

Nå oppfordrer hun velgerne til å føre opp «slengere» på listene, altså gi ekstrastemmer til folk de gjerne vil ha inn i kommunestyrene, selv om de ikke nødvendigvis vil støtte partiet vedkommende representerer. Selv om du stemmer Ap, kan du føre opp en representant fra for eksempel Høyre på samme stemmeseddel.

- Og er du opptatt av kjønnsbalansen, kan du bruke muligheten til å føre opp kvinner fra andre partier, sier Johnsen.

- Hvis du vet at partiet du stemmer på, ikke vil få ordføreren, kan du likevel ha en mening om hvem som bør få dette vervet. Da kunne du slenge på navnet hans eller hennes selv om du stemmer et mindre parti, sier Johnsen, som jo nettopp representerer et lite parti.

- Det kan kanskje være en ulempe for partiene, men det er folks mulighet til å ordne opp i ting selv. I år har vi fått enda større påvirkningsmulighet, sier Johnsen.