Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slenger ut usannheter

Karita Bekkemellem Orheim er rasende over Valgerds beskyldninger mot henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det gjorde meg sint og oppgitt, trist og fortørnet!

Eksstatsråd Karita Bekkemellem Orheim (Ap) er rasende over beskyldningene som Valgerd Svarstad Haugland kom med i gårsdagens Magasinet.

Søstersolidaritet

Valgerd beskrev tida da debatten om kontantstøtten raste som verst slik:

«Barna fikk en støkk på skolen etter Kvinner mot Valgerd. Vi ble enige om å prøve å tie det i hjel, men det var ikke kjekt for noen av oss. Når Karita Bekkemellem Orheim støttet aksjonen, var det et brudd på søstersolidariteten på Stortinget. Det var første gang det kom et slikt slag under beltestedet.»

-  Jeg har aldri hatt noe med den organisasjonen å gjøre. Det er helt patetisk at hun slenger ut av seg dette. Det er usannheter. Hun må dokumentere hvor hun har dette fra. Jeg har bare sittet sammen med dem i et studio under en TV-debatt om kontantstøtten, sier Karita Bekkemellem Orheim til Dagbladet.

Hun mener at Valgerds utspill skyldes at hun ikke likte den sterke motstanden hun fikk mot kontantstøtten.

Sitter i glasshus

-  Hun tar på seg den «Stakkars meg»-greia hver gang hun har det tøft politisk. Men hun sitter selv i et glasshus. Det jeg har sett av sterke personangrep i politikken har særlig kommet fra KrF.

-  Hva tenker du på da?

-  For eksempel da Dagfinn Høybråten kalte meg og Trond Giske for «de utvekstene» da vi utfordret ham på hans syn på homofile medlemmer i Misjonsforbundet. Dette er politiske hersketeknikker på sitt aller verste. Eller da Valgerd kalte Øystein Djupedal for «Djupedal, den idioten» i Dagbladet i sommer.

Unikt politisk miljø

Hun mener at det norske politiske miljøet har vært unikt :

Politikerne har klart å skille mellom sak og person.

-  Selv om debattene har vært hissige, har tonen etterpå vært god. Da striden om kontantstøtten raste som verst, følte jeg at Valgerd og jeg hadde et helt greit forhold når debatten var over og tv-lysene slokt. Dette lå ikke på det personlige planet, mener jeg i alle fall.

VALGERD SVARSTAD HAUGLAND: Mener Karita Bekkemellem Orheim sviktet.
NOK ER NOK: - Mange ganger har jeg måttet telle til ti når jeg helst ville slå tilbake mot de verste beskrivelsene fra andre politikere. Men i dag var det nok! sier Karita Bekkemellom Orheim (Ap).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media