TAUET RØK: De tre slepebåtene Resolve, Pioneer og Dabhol tauer det 893-fot store cruiseskipet inn mot Mobile, Alabama, etter at en brann i maskinrommer etterlot båten uten strøm og motorkraft søndag. Det var ventet at cruisepassasjerene ville kunne komme i land i dag, men nå har slepetauet røket. Foto: AFP PHOTO / US COAST GUARD/Ensign Chris Shivock
TAUET RØK: De tre slepebåtene Resolve, Pioneer og Dabhol tauer det 893-fot store cruiseskipet inn mot Mobile, Alabama, etter at en brann i maskinrommer etterlot båten uten strøm og motorkraft søndag. Det var ventet at cruisepassasjerene ville kunne komme i land i dag, men nå har slepetauet røket. Foto: AFP PHOTO / US COAST GUARD/Ensign Chris ShivockVis mer

Slepetauet røk

De mer enn 4000 passasjerene på det stinkende og strømløse cruiseskipet kommer ikke i havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brann i maskinrommet på det gigantiske cruiseskipet Carnival Triumph søndag satte hele det elektriske anlegget ut av spill. Siden da har de 4229 passasjerene ombord måttet tåle stadig verre forhold ombord på skipet, under stekende sol i Mexicogulfen.

Toalettene virker ikke, og kloakksystemet på båten har kollapset. Det er ingen strøm, og heten innendørs beskrives som uutholdelig. En del passasjerer er blitt syke bare av stanken. Passajerer beskriver også at folk sloss om mat og steder å sove på båten.

Det var ventet at passasjerene ombord på baten skulle få komme til havn i Mobile, Alabama i kveld, etter at tre slepebåter har tauet skipet mot land de siste dagene.

Men nå har ett av slepetauene røket, og båten er tilbake i drift i Mexicogolfen, skriver AP.

Kummerlige forhold Beskrivelsene av livet ombord på skipet etter strømbruddet for fire dager siden, har vært lite flatterende.

- Kabinteppene er våte av urin og vann. Toalettene flommer over i kabinene. Vi må sove i gangene og på dekk, sier cruisepassasjeren Debra Rightmire til ABC News.

Toby Barlow sier til CNN at hans kone, som er på skipet, har beskrevet forferdelige forhold.

- Kloakken renner ned veggene og ut over gulvene, sier Barlow.

Renee Shanar fra Houston har snakket med AP på mobiltelefon fra båten.

- Det er avføring og urin ut over gulvene. Gulvet er oversvømt av kloakk, vi har måttet bæsje i poser.

Komplisert innseiling Skipet skal nå være synlig fra kysten av Alabama.

SOVER PÅ DEKK: Passasjerene ombord på Carnival Triump har trukket ut på dekk for å slippe stanken og heten inne i båten. De sover på solsenger, og flere har laget seg provisoriske telt. Foto: AP Photo/Kalin Hill
SOVER PÅ DEKK: Passasjerene ombord på Carnival Triump har trukket ut på dekk for å slippe stanken og heten inne i båten. De sover på solsenger, og flere har laget seg provisoriske telt. Foto: AP Photo/Kalin Hill Vis mer

- Skipet vil ikke kunne fortsette mot land før man får reparert slepetauet, sier offiser i kystverket William Colclough til AP.

Å navigere det 14 etasjer høye og 823 fot lange cruiseskipet til havn uten bruk av motorkraft kan også by på uforutsette utfordringer.

Visepresident i Carnival Cruise Lines, Terry Thornton sier at passasjerende og ventende slektninger må belage seg på en lang natt.

- Det er umulig for oss å gjøre dette raskere, sier han til AP.

1500 hotellrom står klare i Mobile for å inkvartere passasjerene som ikke orker å reise videre hjem til umiddelbart.

Det står også helsepersonell klart. Det er ikke rapportert om alvorlige helseproblemer på skipet, men mange er syke og kaster opp, meldes det fra passasjerene.

 

- HJELP!: Folk har hengt ut beskjeder til omverdenen fra cruiselugarene sine. Foto: REUTERS/NBC News/Handout
- HJELP!: Folk har hengt ut beskjeder til omverdenen fra cruiselugarene sine. Foto: REUTERS/NBC News/Handout Vis mer