New York:

Slept i døden på T-banen

Mannen forsøkte forgjeves å komme seg om bord i den ene vogna. Men da dørene smekket igjen, ble klærne hans sittende fast.

TRAGEDIE: En uidentifisert mann mistet livet i en fryktelig ulykke på T-banen i New York tidligere denne uka. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
TRAGEDIE: En uidentifisert mann mistet livet i en fryktelig ulykke på T-banen i New York tidligere denne uka. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den tragiske ulykken skjedde under kveldsrushet på Columbus Circle-stasjonen i New York mandag denne uka.

Myndighetene melder ifølge The Independent at den 20 år gamle mannen – hvis identitet foreløpig ikke er offentliggjort – skal ha løpt ned på perrongen for å rekke et sørgående tog.

Mannen skal ha holdt i dørene da klærne hans ble fanget i det de smekket igjen.

Endte på skinnene

Da toget satte seg i bevegelse, var mannen ifølge myndighetene fullstendig hjelpeløs mens han ble trukket bortover perrongen.

Ferden endte tragisk da han havnet på skinnene og ble truffet av et møtende tog.

Det er igangsatt etterforskning etter ulykken. Foreløpig er det uklart om dørene kunne ha blitt åpnet, eller hvorfor de forble lukket etter at offeret ble fanget.

Lover grundig etterforskning

I en offentlig uttalelse, lover sjefen for NYC Transit, Richard Davey, en grundig etterforskning av hendelsen.

- Selv om etterforskningen er i et tidlig stadie, ser det ut til at dette var en forferdelig ulykke som ikke involverte kriminell aktivitet, skriver Davey.

Samtidig kommer han med kondolanser til alle de involverte.

- Våre tanker går til familien hans, til togoperatøren og reisende som var vitne til denne tragedien. Vi skal komme til bunns i hva som var årsaken, sikkerhet er vår høyeste prioritering.

Dyttet foran toget

Den tragiske ulykken er den foreløpig siste grimme hendelsen som har rammet USAs største transittsystem den siste tida.

Tre dager i forveien ble en 32 år gammel mann dyttet foran et tog. Heldigvis pådro han seg bare et brukket kragebein. Den foreløpige etterforskningen viser at han var et tilfeldig offer.

DYTTES: 32-åringen får ikke med seg hva som skjer. Plutselig er han i t-banesporet. Video: NYPD Crime Stoppers. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Gjerningsmannen ble arrestert i forbindelse med hendelsen.

Forrige uke fikk en 26 å gammel mann skader i beina etter at han ble dyttet foran et tog av en hjemløs person. Vedkommende ble seinere arrestert.

Lover mer politifolk

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, har de mange voldelige hendelsene tilknyttet New Yorks undergrunnsbaner satt sitt preg på innbyggerne i millionbyen.

I januar ble Michelle Alyssa Go (40) drept etter at hun ble dyttet ut på skinnegangen på Times Square Station. Drapet hennes ble sett på som en del av en økning i hatforbrytelser mot asiatiske amerikanere i New York og andre større byer.

DREPT: Michelle Alyssa Go (40) døde da hun ble dyttet foran et tog på Times Square i New York. Foto: AP Photo/Yuki Iwamura
DREPT: Michelle Alyssa Go (40) døde da hun ble dyttet foran et tog på Times Square i New York. Foto: AP Photo/Yuki Iwamura Vis mer

12. april utløste en mann flere røykbomber og åpnet ild på en T-banestasjon i Brooklyn. Mer enn 20 personer ble skadet. Dagen etter ble en 62 år gammel mistenkt pågrepet.

Byens ordfører Eric Adams er blitt kraftig kritisert for manglende respons på de mange voldsepisodene. Sammen med New York-guvernør Kathy Hochul, har Adams ifølge Reuters kunngjort planer om å øke antallet politifolk som patruljerer byens T-banesystem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer