Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slepte ordføreren etter bil

Rasende innbyggere tok saken i egne hender.

MISLIKT: En meksikansk ordfører ble slept etter en bil, etter at en gruppe mennesker var misfornøyde med at han ikke hadde holdt valgløftene sine. Reporter: Christian Wehus. Video: @Tinta Fresca Chiapas. Vis mer

Som i en scene fra en westernfilm ble ordføreren i den meksikanske småbyen Las Margaritas tirsdag bundet fast til en bil og slept gjennom gatene, melder nyhetsbyrået AP.

Påtalemakten i den sørlige delstaten Chiapas opplyser at elleve menn er pågrepet etter hendelsen, der også småbyens rådhus ble ramponert.

Flere skadd

På videobilder kan man se ordføreren, Jorge Luis Escandón Hernández, bli angrepet av en folkemengde idet han kommer ut fra rådhuset, for deretter å bli slept av gårde av en svart pickup.

Ifølge BBC måtte flere titalls politifolk settes inn for å stoppe pickupen og berge ordføreren. Det kom til håndgemeng mellom kidnapperne og politiet, og flere ble skadd.

Hernández sier han ønsker å få gjerningsmennene tiltalt for bortføring og drapsforsøk.

- Brutte løfter

Bakgrunnen for ordførerangrepet er ifølge El Heraldo de Mexico at han skal ha brutt løfter til lokale bønder om utbedringer i Las Margaritas, blant annet å reparere en sentral vei.

Dette er ikke første gang noen har prøvd å ta Hernández; for fire måneder siden raserte en gruppe menn kontoret hans.

I forkant av ordførervalget ble han selv arrestert etter et sammenstøt med motkandidatens støttespillere, men løslatt på grunn av mangel på bevis.

Ifølge BBC er det ikke helt uvanlig at lokalpolitikere i Mexico blir angrepet, men angrepene bunner som regel i konflikt med narkokartell, ikke politikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media