Slet med gjeld, drepte sju

Skoledrapsmannen i California skal ha slitt med gjeld og tap av familiemedlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på drepte under skytingen på den kristne skolen Oikos i San Francisco i går er oppgradert til sju, mens tre personer er skadet.

Tidligere student Den antatte gjerningsmannen navngis som den 43 år gamle koreaneren One Goh, bosatt i Oakland, en tidligere sykepleiestudent ved skolen.

San Francisco Chronicle
skriver at den mistenkte en time etter angrepet gikk rolig inn på en grønnsaksforretning noen kilometers vei unna.
«Jeg har nettopp skutt noen mennesker», skal han ha sagt til de ansatte.

Avisa skriver også at han i fjor mistet sin mor og en bror, at han slet med gjeld, og at han ble kastet ut fra en leilighet.

Ifølge ABC News sa han til en sikkerhetsvakt at han måtte snakke med politiet fordi han hadde drept flere personer.

Oikos er en kristen skole øst i byen, som ligger i delstaten California. Pastor Jong Kim, som grunnla skolen for ti år siden, sier til Oakland Tribune at drapsmannen var en tidligere sykepleiestudent, men er ikke sikker på om han sluttet eller ble utvist.

- Trodde han spøkte Angrepet fant sted klokka halv elleve igår formiddag amerikansk tid.

Drapsmannen fyrte løs med et håndvåpen inne i et klasserom, og fortsatte å skyte mens han løp ut. Spesialstyrker kom til raskt etterpå, og sørget for å få folk i sikkerhet.

Nyhetsbyrået Reuters har snakket med Paul Singh, broren til 19 år gamle Devinder Kaur som ble skutt i armen.  Ifølge søsteren skal drapsmannen ha sagt: «Kom dere inn på linje, og jeg vil drepe dere alle».
- De trodde først han spøkte, sier Singh til Reuters.

SKYTETRAGEDIE: Politifolk forlater det private, religiøse Oikos Universitet etter skytetragedien i går. Foto: AP Photo/Noah Berger
SKYTETRAGEDIE: Politifolk forlater det private, religiøse Oikos Universitet etter skytetragedien i går. Foto: AP Photo/Noah Berger Vis mer

San Fracisco Chronicle har snakket med studenten Dechen Yangdon (27), som forteller at hun var i et klasserom med åtte studenter da hun hørte skyting og rop om hjelp. Som på instinkt låste hun døra og slo av lyset.

Da drapsmannen gikk forbi klasserommet, prøvde han å sparke inn døra, men mislyktes.

Overga seg Ifølge ABC News, som har snakket med politisjef Howard Jordan i Alameda, California, overga One Goh seg på et supermarked i Alameda cirka en og en halv time etter skytingen.

Alle ofrene skal være voksne personer.

EVAKUERES: Et offer for drapsmannen evakueres . Foto: Reuters/ Reuters TV/KNTV/Handout
EVAKUERES: Et offer for drapsmannen evakueres . Foto: Reuters/ Reuters TV/KNTV/Handout Vis mer