Slet psykisk før drapet

20-åringen som er siktet for knivdrap på Rodeløkka var i flere år tilknyttet barnevernet, og begikk alt som 15-åring et grovt ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som har innrømmet knivdrapet på en 78 år gammel mann, var i går i så dårlig psykisk form at han ikke kunne være til stede under fengslingsmøtet i Oslo tingrett. Møtet gikk for seg bak lukkede dører. 20-åringen er nå varetektsfengslet i fire uker.

Han skal ha slitt med store psykiske problemer også i tida før drapet. Forsvarer Arve Ringsbye vil ikke gå inn på drapssiktedes tilstand: -  Men det er klart at han er i en svært tung psykisk situasjon.

Retten bestemte at 20-åringen skal være i total isolasjon fram til i morgen. Det er ennå ikke klart hvorfor 78-åringen ble med 20-åringen inn vinduet i leiligheten på Rodeløkka, og hva som videre ledet til drapet.

Vinduet som inngangsdør

Naboer sier de ikke reagerte på at folk brukte vinduet som inngangsdør, fordi det lenge har vært stor trafikk inn og ut av vinduet.

Politiet har ennå ikke kunnet gjennomføre avhør av 20-åringen, etter at han brøt sammen under avhør tirsdag. -  Det er vanskelig å si noe sikkert om når han er i stand til å avhøres, sier Ringsbye.

Truet bussjåfør

Siktede har alt to dommer på seg. Den første fikk han for flere tilfeller av tagging vinteren 2001. Da var han også tidligere bøtelagt for skadeverk.

Åstedet:78-åringen ble med siktede inn i leiligheten på Rodeløkka gjennom dette vinduet. Foto: Bjørn-Owe Holmberg
Åstedet:78-åringen ble med siktede inn i leiligheten på Rodeløkka gjennom dette vinduet. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Vis mer

Samme åre gjorde han seg skyldig i grovt ran, da han og en kompis truet en busssjåfør med kniv slik at han ga fra seg pengevesken sin. Siktede var da 15 år.