Sletter innlegg etter festvideo-lekkasje

Torsdag morgen lå det 65 innlegg på en lukket Instagram-konto knyttet til Finlands statsminister Sanna Marin. Nå er det bare tre.

FESTER: Disse videoene spres i sosiale medier og skal vise den finske statsministeren Sanna Marin som fester med flere kjente finske profiler. Video: Twitter / Instagram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert

Flere videoer av Finlands statsminister Sanna Marin som fester har skapt reaksjoner i Finland. På videoene kan man se Marin danse, banne og drikke.

Videoene skal ha blitt lekket fra en anonym Instagram-konto, som ifølge den finske avisa Ilta-Sanomat er tilknyttet Marin og vennene hennes.

Nå forsvinner stadig flere innlegg fra Instagram-kontoen, skriver avisa. Torsdag morgen, da videoene ble lekket, viste oversikten øverst på profilen at den hadde publisert 65 innlegg. Fredag ettermiddag er antallet redusert til tre.

Kontoen har 92 følgere, og følger seks personer. Kontoen er privat, altså må man godkjennes for å få lov til å følge den.

FEST: Sanna Marin har vært på fest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FEST: Sanna Marin har vært på fest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Fest-videoene av statsministeren skal stamme fra kontoens historie-funksjon, hvor de enten har blitt publisert direkte eller republisert fra andre kontoer.

Marin har kalt inn til pressekonferanse fredag ettermiddag for å svare på spørsmål om videoene.

- Private videoer

Hvem som opprinnelig lakk videoene er fortsatt uklart.

- Det er private videoer som ble filmet på private steder. Jeg er lei meg for at de har blitt offentlige, sa Marin torsdag, ifølge Ilta-Sanomat.

- Jeg visste at jeg ble filmet, men jeg stolte på at siden disse videoene er private og ble filmet på privat område, så ville de ikke bli publisert, sa statsministeren.

Avviser narkotika-rykter

I bakgrunnen på en av videoene skal man ha kunnet høre noen si ordet «mel-gjeng», som har blitt tolket som en referanse til narkotikabruk på festen. Dette avviste statsministeren.

- Jeg vet ikke hva det refererer til. Jeg kan si at jeg ikke har brukt dop eller noe annet enn alkohol. Jeg har danset, sunget, festet og gjort helt lovlige ting. Jeg har heller ikke vært i noen situasjoner hvor jeg har sett eller visst om at andre bruker sånt, sa Marin.

Hun har også uttalt til den finske kringkasteren YLE at hun er villig til å ta en narkotikatest, om noen skulle kreve dette, men at hun anser det som unaturlig, ettersom det ikke finnes noen beviser for narkotikabruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer