Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sletter Stabburet, Rieber & Søn, KiMs og Sætre

Orkla rydder i selskapsstrukturen og dermed forsvinner flere, kjente, gamle og tradisjonsrike selskaper.

STRUKTURERER: konsernsjef Åge Korsvold i Orkla rydder i selskapsstrukturen og sletter gamle tradisjonsrike selskaper.
STRUKTURERER: konsernsjef Åge Korsvold i Orkla rydder i selskapsstrukturen og sletter gamle tradisjonsrike selskaper. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Selskapene Stabburet AS, Rieber & Søn AS, KiMs Norge AS og Sætre AS er historie.

Årsaken er at det innen forretningsområdene Orkla Foods og Orkla Confectionery & Snacks nå gjennomføres flere sammenslåinger av selskaper og virksomheter.

Forretningsområdene flyttes inn i nye selskap i hvert av de nordiske landene, og i den forbindelse vil de sammenslåtte selskapene få nye navn.

Merkenavn og selskapsnavn skiller lag Stabburet AS og Rieber & Søn AS slukes av Orklas matselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og vil forsvinne inn i Orkla Foods Norge AS, Orkla Foods Sverige AB, Orkla Foods Danmark A/S og Orkla Foods Finland Oy.

Det samme skjer med sjokolade-, kjeks- og snacksselskapene i Norge, Sverige og Finland. Nidar, KiMs og Sætre slukes av Orkla Confectionery & Snacks Norge AS, Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB og Oy Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab.

Rendyrking - Orkla er på vei til å bli et rendyrket merkevareselskap. Med navneendringene vil vi nå styrke Orkla som selskapsnavn i Norden, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla.

Han forklarer at navneendringene ikke vil ha noen praktisk betydning for forbrukerne og at de fremdeles vil finne de kjente og tradisjonsrike merkevarene i butikken som før. Men som selskaper er de historie.

KONSEKVENS: Grandiosa pizza vil ikke lengre komme fra Stabburet, men fra Orkla Foods Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONSEKVENS: Grandiosa pizza vil ikke lengre komme fra Stabburet, men fra Orkla Foods Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Det vil imidlertid gå tydeligere frem at det er Nordens ledende merkevareselskap innen dagligvarer, Orkla, som står bak merkevarene. Vi kommer et steg nærmere forbrukerne og skal forbindes med trygge produkter, bærekraftig produksjon og kjente, lokale merkevarer av høy kvalitet, sier Korsvold.

De nye selskapsnavnene vil tas i bruk så snart det er praktisk mulig, opplyser Korsvold.

KONSEKVENS: Orkla-eide Sætre kjeks på Kolbotn er flyttet til Göteborg. Nå forsvinner også selskapsnavnet.
KONSEKVENS: Orkla-eide Sætre kjeks på Kolbotn er flyttet til Göteborg. Nå forsvinner også selskapsnavnet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!