Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slettet instagram-post om Soleimani

Bahareh Letnes mener det ikke er tilgfeldig at bildet hun la ut ble slettet. - Når USA truer det iranske folket, blir det ikke slettet, sier hun.

SLETTET: Norskiranske Bahareh Letnes postet et inlegg på Instagram i går, om Qasem Soleimani. I dag var posten slettet. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland / Dagbladet
SLETTET: Norskiranske Bahareh Letnes postet et inlegg på Instagram i går, om Qasem Soleimani. I dag var posten slettet. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland / Dagbladet Vis mer

Bahareh Letnes la i går ut en post på sin Instagram-profil der hun omtalte drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani.

- Jeg publiserte innlegget i går. Da jeg våknet i dag, så jeg at det hadde blitt fjernet, skriver Letnes i en sms til Dagbladet.

- Instagram mener at jeg har brutt deres retningslinjer på Instagrams handlinger som en del av en informasjonskamp, fortsetter hun.

SLETTET: Bahareh Letnes skriver på Instagram at posten hennes har blitt slettet, og hevder at Instagram har fjernet millioner av innlegg knyttet til likvideringen av Soleimani.
SLETTET: Bahareh Letnes skriver på Instagram at posten hennes har blitt slettet, og hevder at Instagram har fjernet millioner av innlegg knyttet til likvideringen av Soleimani. Vis mer

- Krigshelt

Posten hun la ut i går besto av et svart-hvitt bilde av Soleimani, samt en tekst direkte til ham:

«Jeg forstår veldig godt at Trump kaller deg terrorist. For vesten og USA var du en terrorist, men for millioner av mennesker i Midtøsten var du en krigshelt».

Videre skrev hun ifølge VG, som først omtalte saken, at Soleimani har ødelagt alle amerikanske planer for Midtøsten, at han drepte IS – og at Midtøstens sikkerhet alltid var hans første prioritet.

Hun sammenligner det med at nordmenn som forsvarte landet under andre verdenskrig, også ble kalt for terrorister av tyskerne, og avslutter:

«Jeg håper nå US militæret blir kastet ut av Midtøsten for alltid. Hvil i fred».

SE TV: Bahareh Letnes mener folk har misforstått situasjonen i Midtøsten og Israel. Video: Erling Slyngstad-Hægeland Vis mer

- Mediekrig

- Hva tenker du om at innlegget ditt har blitt slettet?

- Jeg mener at det er en mediekrig mellom USA og det er også en sosiale-medier-krig. Instagram, Facebook og Twitter er amerikanske, og kan styre dette som de vil. Når USA truer det iranske folket, blir det ikke slettet. Her er det fritt frem, ytringsfrihet? sier Letnes til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Praksisen påvirker selvfølgelig hvordan iranere i eksil ser på ytringsfrihet og sensur i Vesten. Iran blir kritisert for mangel på ytringsfrihet, men jeg har opplevd manglende ytringsfrihet i Vesten. Jeg opplever det samme her som i Iran.