I TÅRER: Under et panel i forbindelse med åpningen av FNs Global Climate Action Summit endte aktivist Greta Thunberg i tårer under en emosjonell appell. Video: AP Vis mer

Slettet «mobbe­post» i Frp: - Ble et vepsebol

Først var planen å la det kontroversielle innlegget om Greta Thunberg stå. Men Tone Ims Larssen ombestemte seg etter Dagbladets sak og slettet alt.

Publisert

Fylkesleder i Oslo Frp, Tone Ims Larssen, har slettet det kontroversielle Facebook-innlegget til fylkeslaget.

Det bekrefter hun overfor Dagbladet.

- Først tenkte jeg at det ville vært feigt av meg å slette det, men så ble det så mye krangler internt, sier hun.

- Jeg hadde ikke noe med det innlegget å gjøre, jeg var bortreist da det ble lagt ut, og kom hjem til et vepsebol i eget parti, sier Ims Larssen videre.

KLIMASTREIKENS MOR: Da Greta Thunberg droppet skolen og satte seg ned foran Riksdagen, våknet hele verden. Video: AP, NTB og Dagbladet. Vis mer

Mobbekrangel

I forrige uke skapte Abid Rajas (V) angrep på regjeringskolleger i Frp full splid i regjeringen. Nå skaper klimaaktivisten Gretha Thunberg (16) full splid innad i Frp.

SLETTET: Dette er alt som er igjen av den omstridte Facebook-posten fra sist søndag.
SLETTET: Dette er alt som er igjen av den omstridte Facebook-posten fra sist søndag. Vis mer

Søndag kveld opprettet Oslo Frp en uformell avstemning på sin Facebook-side, basert på et utspill fra Carl I. Hagen.

«Den 16-årige jentungen Greta Thunberg blir nå lyttet til som en fremragende klimaforsker! Helt utrolig, og burde få enhver oppegående voksen person til å tenke seg om», sto det i Hagens innlegg.

Som Dagbladet skrev, var Frp-profil Åshild Bruun-Gundersen blant dem som hisset seg opp over ordbruken til Oslo Frp, som hun mener la opp til hets av Thunberg.

- Jeg har tatt til orde for at man skal unngå hets av barn. Voksne folk må faktisk stå opp mot mobbing. For meg er det umulig å forstå at voksne får glede av å hetse et barn som er engasjert i en sak. Man kan være uenig med Thunberg så mye man vil, men det må gå an å være det på en ryddig måte, uten å legge opp til mobbing, sa Bruun-Gundersen til Dagbladet.

SKAVLAN: Da Greta Thunberg gjestet «Skavlan», svarte hun på kritikken som er rettet mot henne. Video: Med tillatelse fra TV 2 Sumo Vis mer

- Lurest å slette

Bruun-Gundersen havnet så i en offentlig krangel med partifelle Per-Willy Amundsen, som mente hun var feig.

Tone Ims Larssen sier denne krangelen var avgjørende for beslutningen om å slette innlegget.

- Da Åshild og Per-Willy begynte å krangle seg imellom i Dagbladet, tenkte jeg at det lureste var å slette hele innlegget, selv om jeg først hadde tenkt å la det stå, sier Oslo-lederen.

Avviser press ovenfra

Blant dem som reagerte på Frp-kranglingen, var parlamentarisk leder Hans Andreas Limi (Frp). Ims Larssen sier likevel at hun ikke har fått press fra Frp sentralt om å slette innlegget.

- Det var min beslutning, sier hun.

Fylkeslederen sier hun ikke har fått noen negative tilbakemeldinger internt. Dagbladet er kjent med at hun Ims Larssen har sendt en e-post til fylkesstyret i Oslo Frp der hun forklarer beslutningen om å slette.

- Det har vært noen spørsmål om hvorfor, men det har jeg forklart med at vi ikke kan legge opp til slike krangler Frp-ere imellom, sier hun.

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

Saklig forhold

Åshild Bruun-Gundersen fortalte Dagbladet denne uka at hun skal forholde seg saklig til Per-Willy Amundsen, på tross av at han kalte henne feig.

- Jeg forholder meg saklig til alt jeg gjør som politiker, svarte hun på spørsmål om sitt forhold til Per-Willy Amundsen.

- Mener du Oslo Frp la til rette for mobbing av Thunberg?

- Det innlegget det er snakk om, la langt på vei opp til hets av henne, ja, sa hun.

- Innlegget er ikke ment som et oppspark til hets. Hvordan Bruun-Gundersen tolker innlegget, må stå for hennes regning, fortalte Ims Larssen til Dagbladet tidligere denne uka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer