Slik angriper kriminelle din mobilbank

Sleipe triks brukes for å svindle bankens svakeste ledd - brukeren, deg og meg.

- DETTE MÅ DU PASSE DEG FOR:  Ekspertene advarer blant annet mot å bruke mobilbank på offentlige nettverk og laste ned applikasjoner fra usikre kilder. Foto: COLOURBOX
- DETTE MÅ DU PASSE DEG FOR: Ekspertene advarer blant annet mot å bruke mobilbank på offentlige nettverk og laste ned applikasjoner fra usikre kilder. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bankkundenes tilgang til egen konto har blitt enklere og kjappere etter hvert som de teknologiske framskrittene har kommet. Norge er ett av landene i verden med flest nettbankkunder gjennom applikasjoner på smarttelefoner.I forrige uke skreiv Dagbladet at sikkerhetseksperter slår alarm om sikkerheten på din smarttelefon, deres bekymringer er også stor for nettbankkunder.

Kunden er det svakeste leddet - Selve applikasjonen fra banken er nå rimelig sikker, men det er hele tiden et kappløp mellom kriminelle og utviklere. Når applikasjonen i seg selv er trygg, så finner de andre måter å få tilgang til nettbanken, sier Kjell-Ola Kleiven, daglig leder i selskapet Risk Information Group (RIG), som jobber med banksikkerhet.

Han forteller at det svakeste sikkerhetsleddet hos bankene nå er brukerne.

- Det kan være enkelt å ta over mobiltelefonen din, den har nesten ikke sikkerhetsmekanismer, sier Kleiven.

Kleiven opplyser at du kan gi bort tilgangen til din minibank bare ved å logge inn på et usikret nettverk. Hvis kriminelle kontrollerer et nettverk du logger inn på, så kan de ved å bruke enkle programmer få innloggingsinformasjonen din om du for eksempel skal inn og betale en regning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer