KrF sørger for thriller i Stortinget tirsdag:

Slik avgjøres dramaet

KrF ber Erna Solberg (H) «ta grep» etter at partiets landsstyre uttrykte mistillit til justisminister Sylvi Listhaug, men vil ikke svare på hva som skjer hvis hun ikke gjør det.

KRF-MANDAT: - KrFs landsstyre har gitt stortingsgruppen mandat og tillit til å håndtere saken, sa Knut Arild Hareide etter at landsstyremøtet uttrykte mistillit til justisminister Sylvi Listhaug før stortingsmøtet tirsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRF-MANDAT: - KrFs landsstyre har gitt stortingsgruppen mandat og tillit til å håndtere saken, sa Knut Arild Hareide etter at landsstyremøtet uttrykte mistillit til justisminister Sylvi Listhaug før stortingsmøtet tirsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble klart da KrFs stortingsgruppe var ferdig med sine møter seint i går ettermiddag. Like i forveien konkluderte landsstyret til partiet med at de ikke hadde tillit til Listhaug som justisminister.

Når stortingsmøtet settes tirsdag morgen klokka 10:00, vil de parlamentariske lederne få anledning til å holde hvert sitt innlegg med en taletidsbegrensning på ti minutter.

Fire statsråder

Fire regjeringsmedlemmer skal være tilstede i salen: Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og justisminister Sylvi Listhaug. Både de tre partilederne og Listhaug har taletid om de ønsker det.

Dersom KrF-leder Knut Arild Hareide går på Stortingets talerstol og støtter Rødts mistillitsforslag mot statsråd Sylvi Listhaug, i likhet med Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet, vil statsministeren sannsynligvis stille kabinettsspørsmål.

Stortingspresidenten kan da gi partiene mulighet til å avholde gruppemøter før den endelige avgjørelsen faller.

Opp til Erna

- KrFs landsstyre har gitt tydelige råd til partiets stortingsgruppe i denne krevende saken. Og KrFs landsstyre har uttrykt at de ikke har tillit til den sittende justisministeren. Og de ber Erna Solberg om å ta grep, så vi unngår å få en mistillit-situasjon i Stortinget i morgen, sa Hareide i en kort uttalelse etter det nesten fem timer lange møtet i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer