Slik avgjøres Jensens skjebne

Minst fem av sju dommere må stemme for hvis Eirik Jensen skal kjennes skyldig.

SE NÅ: Dommen faller i dag - dette skjer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort tid etter at retten settes fredag kl. 08.30 i Borgarting lagmannsretts innleide sal i tinghuset i Oslo, vil Eirik Jensen få beskjed om han dømmes eller frikjennes.

Etter at juryen ville frikjenne Jensen for grove narkotikaforbrytelser, men dømme ham for korrupsjon, satte fagdommerne den avgjørelsen til side.

Saken har derfor gått helt på nytt en gang til i lagmannsretten, og fredag morgen kommer dommen. Denne gangen er det lagdommerne Halvard Leirvik og Mette D. Trovik og fem meddommere som har fattet avgjørelsen.

De to fagdommerne vil lese hele dommen. Domsslutningen, altså konklusjonen, vil leses først. Dommen i sin helhet er så omfattende at lagmannsretten har varslet at det vil settes av tid til minst én pause på 15 minutter underveis.

Også Gjermund Cappelen, som har erkjent innførsel av store mengder hasj over en årrekke og beskyldt Eirik Jensen for å ha vært hans medhjelper, vil få sin dom samtidig.

Fem meddommere

Den forrige runden i lagmannsretten var norgeshistoriens siste sak med jury. Nå er det nyordningen, kalt 2-5, som gjelder.

Det var ikke opplagt at det skulle skje på akkurat den måten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer