Rettssaken mot Peter Madsen:

Slik avslører aktor løgnene

Peter Madsens forklaring om omstendighetene rundt Kim Walls død har gradvis blitt plukket fra hverandre i Københavns byrett denne uka.

RETTSSAK: Rettssaken mot Peter Madsen fortsetter. Han er tiltalt på drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KØBENHAVN (Dagbladet): I retten denne uka har drapstiltalte Peter Madsen (47) gitt sin forklaring om den fatale natta om bord ubåten Nautilus den 10. august i fjor. Forklaringa skiller seg fra de tre forskjellige forklaringene han tidligere har gitt politiet.

Han sier den svenske journalisten Kim Wall (30) døde av en kullosforgiftning rundt klokka 23.00 denne kvelden, og at han la seg til å sove, før han igjen delte opp Walls kropp tidlig på morgenen (sju timer seinere), og deretter dumpet det på havbunnen.

Påtalemyndigheten tror ikke på denne forklaringa, og i retten har aktor Jacob Buch-Jepsen konfrontert Madsen med en rekke spørsmål, tekniske og rettsmedisinske bevis.

I tilllegg har Madsen måtte svare på hvorfor han hadde drapsvideoer og såkalte draps-oppkrifter på sin mobil og harddisk, samt det faktum at Madsen flere ganger har endret forklaringene sine.

- Usannsynlig

​Og at han har løyet, er det liten tvil om. Det har drapstiltalte Peter Madsen (47) selv sagt i retten. Faktisk startet han sin frie forklaring for den danske domstolen med å si at han ikke har fortalt sannheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer