Slik avslører trafikkpolitiet deg

Er du litt for hard på gassen, eller sniker deg ut i kollektivfelteti rushtrafikken, kan du bli tatt selv om du ikke har sett snurten av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er sure penger, men det er dessverre helt fortjent.

Drøbakskaren i 40-åra har akkurat fått en bot på 3800 kroner og to prikker på førerkortet, etter å ha blitt tatt i 102 km/t i 80-sona ved Mastemyr utenfor Oslo.

Skjult overvåking

Han ble tatt av en motorsyklist fra trafikkorpset i Oslo, som på forhånd overvåket veien fra en påkjøring til motorveien.

-  Vi forsøker å gjøre en del skjult overvåking, sier Tor Linnerud, politiførstebetjent i trafikkorpset i Oslo-politiet.

-  Det er viktig med synlig politi i trafikken, men samtidig er det viktig at bilistene ikke skal kunne spekulere i at de oppdager kontrollene så tidlig at de kan bremse ned på forhånd, sier han.

Politiet driver derfor systematisk overvåking av trafikkbildet. Fra veiskuldrer og av- og påkjøringer har politiet full oversikt over trafikken, uten at det er mulig å se dem. Ser de noen som synlig bryter fartsgrensa, starter de måling og følger etter.

Gjemmer seg i trafikken

Men det er ikke det eneste knepet politiet bruker for å ta fartsglade nordmenn.

-  På firefeltsveier ligger vi ofte i trafikken i sivile biler eller motorsykler. Og blir vi forbikjørt av noen i høy fart starter vi måling med en gang, sier Linnerud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer