Overgrep mot barn:

Slik avslørte de norske overgriperes skjulte liv. «Det planlegges et overgrep som skal skje neste uke»

Etterforskerne i «Operasjon Duck» leste hundrevis av chattelogger for å finne nye gjerningsmenn etter millionbeslag av overgrepsmateriale mot barn. Det fikk resultater.

ETTERFORSKET NETTOVERGRIPERE: Politiadvokat Marianne Høyer og etterforskningsleder Roy Hoøen jobbet intenst i over ett år med overgrepssaker mot barn på nett. Det førte til 13 pågripelser av menn i alle aldre. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
ETTERFORSKET NETTOVERGRIPERE: Politiadvokat Marianne Høyer og etterforskningsleder Roy Hoøen jobbet intenst i over ett år med overgrepssaker mot barn på nett. Det førte til 13 pågripelser av menn i alle aldre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM / OSLO (Dagbladet): En datakrimetterforsker kommer løpende til etterforskningsleder Roy Hoøen og politiadvokat Marianne Høyer i Trøndelag politidistrikt.

- Det planlegges et overgrep som skal skje neste uke, sier etterforskeren og viser til en samtale mellom to menn fra Trøndelag.

Etter en kjapp prat samler gruppa seg. «Operasjon Duck» har da over lengre tid jobbet med å finne personer som begår overgrep mot barn eller deler bilder og videoer av overgrep mot barn på internett.

Alt etterforskerne holder på med legges til side. Nå må politiet omprioritere akutt. Lokalt lensmannskontor varsles. En stor etterforskning startes opp. Alt de har er to brukernavn fra en chattetjeneste. Men med riktig kompetanse er det nok. To dager etter har de fullt navn og adresse på de to mennene.

- Resultatet i saken ble pågripelse, én eller to dager før det planlagte overgrepet skulle skje. De hadde avtalt å møtes hjemme hos en av dem da kona var bortreist på seminar. De skulle ha sex med hverandre, og så med ei tre år gammel jente, sier Hoøen, som sammen med Høyer møter Dagbladet på politihuset i Trondheim. I rettssaken sa mennene at chatten var fantasi. De ble begge dømt for oppbevaring av overgrepsmateriale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer