JORDBÆRTERROR: En gutt har innrømmet å ha stått bak det som opprinnelig var en spøk, som gikk ut på at han har lagt nåler i jordbær i ulike butikker. Foto: Reuters
JORDBÆRTERROR: En gutt har innrømmet å ha stått bak det som opprinnelig var en spøk, som gikk ut på at han har lagt nåler i jordbær i ulike butikker. Foto: ReutersVis mer

Slik begynte den farlige butikktrenden. Gutt innrømmer å ha startet det hele

En gutt i Australia har innrømmet det han tenkte skulle være en spøk.

Ifølge politiet er det en ung gutt som står bak det som utviklet seg til å bli en ubehagelig trend i Australia.

Det har pågått en ukes tid, og flere har meldt fra om funn av synåler i både jordbær, epler og bananer. Flere butikker måtte fjerne jordbær fra butikkene, og en mann ble innlagt på sykehus etter å ha spist et bær med en synål inni.

Politiet vet fremdeles ikke motivet for forbrytelsene, men har i etterforskningen altså funnet fram til gutten.

- De siste dagene har vi funnet fram til en ung person som har innrømmet en spøk, som gikk ut på å legge nåler i jordbær, sier Stuart Smith i politiet i New South Wales.

Politiet er nå i kontakt med gutten.

- Han vil bli behandlet i tråd med straff av ungdommer, sier Smith ifølge Sky News.

Så langt har det blitt meldt om rundt 100 tilfeller av jordbær med nåler i, ifølge australske myndigheter.

Torsdag ble enda flere tilfeller av fruktsabotasje kjent. En metallgjenstand ble funnet i en banan i Queensland, og nok en nål ble funnet, denne gangen i en mango.

Politiet etterforsker også disse sakene, ifølge news.com. Mangoen ble kjøpt av en kunde i New South Wales, og kunden beholdt mangoen i to dager før han kuttet den opp og fant nåla.

- Politiet har beslaglagt nåla for etterforskningen, sier sjefinspektør Nigel Webber, og legger til at ingen ble skadet av nåla.

Australias statsminister, Scott Morrison, har sagt at de som blir tatt i å feste nåler i jordbær kan sammenliknes med forbrytere som besitter barnepornografi eller finansierer terrorisme. Han har bedt parlamentet øke straffen for å ødelegge frukten, med ti til 15 års fengsel.