- Slik begynte jeg å tagge

En 18-åring som er tiltalt for 130 tilfeller av tagging, fortalte i Oslo byrett i dag om sin tagge-karriere og hvordan grafittimiljøet fungerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg ble med ut på tur, aldri sur og tagga litt her og der, sa 18-åringen til en lydhør forsamling i byretten.

- Det hadde begynt å klø litt i henda.

Han var 15 og hadde kun noen småskriblerier på samvittigheten, da han ble kjent med gutta fra hovedstadens harde taggerkjerne. En i gjengen lot ham ta over taggen «Yeva», og dermed hadde Grorud-gutten fått seg en hobby.

Klokka 09.30 kobla politiet opp projektøren og begynte framvisninga av 265 bilder av Yeva-signaturen. Ifølge politiet er det kun 18-åringen som bruker denne bokstavkombinasjonen, og derfor vil de dømme ham for samtlige 130 tagge-forhold - selv om han kun er tatt på fersken noen få ganger.

Filmet seg selv

Signaturene er sprayet over en murstein-vegg på Trosterud t-banestasjon. På et hvitt felt står det ADe, yeVA, KARS og tOt. Oslo Sporveier har datert bildet 14. oktober 1996. Slik starta skadeverket som ifølge erstatningskravene har kostet rundt 200 000 kroner på fire år.

- Det er fire år siden. Har ikke peiling om jeg har tagga det, sier 18-åringen.

- Jeg har tagga en del gjennom livet mitt - det innrømmer jeg. Men ut fra det bildet der er det godt mulig at jeg ikke har gjort det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer