USTØ: - Jeg var helt ustø og rar i hodet, så jeg syntes det var helt vesentlig at jeg ble fulgt hjem, sier Anne-Lise Knoph (92). Slik så hun ut fredag i forrige uke, tre dager etter fallulykken i hjemmet hennes på Vinderen. Foto: Vidar Bakken/dittOslo.no
USTØ: - Jeg var helt ustø og rar i hodet, så jeg syntes det var helt vesentlig at jeg ble fulgt hjem, sier Anne-Lise Knoph (92). Slik så hun ut fredag i forrige uke, tre dager etter fallulykken i hjemmet hennes på Vinderen. Foto: Vidar Bakken/dittOslo.noVis mer

- Slik behandler man ikke gamle, sier Oslo-ordføreren

- Uakseptabelt, sier Fabian Stang om at Ullevål sykehus sendte Anne-Lise Knoph (92) alene hjem midt på natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Fabian Stang reagerte sterkt da Dagbladet i går kveld fortalte ham at Anne-Lise Knoph (92) i forrige uke ble sendt alene hjem fra Ullevål sykehus i tre-tida om natta.
Hun var da sterkt forslått.

Sprukket øyeeple
- Slik behandler man ikke gamle mennesker. Å forflytte 92-åringer i tre-tida om natta er uakseptabelt, hva enn reglene måtte si om det, sa Stang i går kveld, før han ble med Dagbladet hjem til Anne-Lise Knoph på Vinderen.
Slik Akersposten/dittOslo meldte i går, sendte Ullevål sykehus 92-åringen hjem alene, etter at hun falt hjemme og pådro seg sprukket øyeeple og brudd i kneet, og ble sydd med mange sting i ansiktet hos Legevakten.
Senere den kvelden i forrige uke uke ble hun sendt til Ullevål for å sjekke synet, som heldigvis viste seg å fungere.

- Rart
- Etter synsundersøkelsene ble jeg bare satt i en korridor for å vente. Siden jeg satt der så lenge, tenkte jeg at jeg skulle vel overnatte der, da. Men så ble det ikke sånn, da, sier Anne-Lise Knoph til ordføreren.
Hun forklarer at hun var omtåket, og uttrykkelig ba sykehuspersonellet om å slippe å reise hjem alene.
- Jeg var helt ustø og rar i hodet, sier Knoph. Hun synes det er uforståelig at hun i tre-tida om natta bare ble satt i en taxi og måtte låse seg inn og komme seg i seng på egen hånd.

- Ring meg Anne-Lise Knoph ser mye bedre ut nå enn på bildet som nettstedet dittOslo tok tre dager etter fallulykken, og er synlig glad for at ordføreren bryr seg om saken hennes.
- Jeg synes du skulle fått en seng for en natt, jeg, så noen passet på deg sier Stang.
Etter å ha hørt henne snakke om hvordan hun har det og om hvor fornøyd hun er med hjemmesykepleien, gir han henne mobilnummeret sitt.
- Neste gang noen vil sende deg hjem midt på natta, så ring meg i stedet, sier Stang. Til Dagbladet sier ordføreren at han ikke er opptatt av hvem som har skylda, men av at sånt ikke må skje.

- Ringte hjemmesykepleien Kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Oslo Universitetssykehus sier at han er i ferd med å kartlegge hendelsesforløpet.
-Det ble tatt telefoner til hjemmesykepleien tre ganger i løpet av den natta, senest da hun ble puttet i en drosje, med beskjed om at de skulle møte henne på adressen, og sykepleieren som ringte fikk vel ikke forståelsen av at dette ikke ville skje, sier han til Dagbladet.
- Vi kan ikke se at bydelen har gjort noe galt. Henvendelsen fra sykehuset er fulgt opp, sier leder av Bestillerenheten i Bydel Vestre Aker, Monica Enge Eriksen. Hun sier at bydelen «i utgangspunktet stiller seg undrende til at så gamle mennesker blir sendt hjem så sent på natta».

UAKSEPTABELT: - Jeg sa at noen måtte følge meg, forteller Anne-Lise Knoph til ordfører Fabian Stang hjemme i sin egen leilighet i går kveld. Likevel måtte den sterkt forslåtte 92-åringen dra hjem alene midt på natta. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
UAKSEPTABELT: - Jeg sa at noen måtte følge meg, forteller Anne-Lise Knoph til ordfører Fabian Stang hjemme i sin egen leilighet i går kveld. Likevel måtte den sterkt forslåtte 92-åringen dra hjem alene midt på natta. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer