Slik betalte de ferier, pass og London-reiser med penger til antirasistisk arbeid

Toppledelsen og ansatte i SOS Rasisme undertegnet mange bilag som strider mot skatteforskriften, mener revisor.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste ti årene har SOS Rasisme mottatt flere titalls millioner kroner i offentlig støtte. Også skoleklasser, fagforeninger og privatpersoner har gitt store beløp til SOS Rasisme.

Dagbladet kan i dag avsløre hvordan ansatte og tillitsvalgte i SOS Rasisme har dekket private utgifter med penger bevilget til antirasistisk arbeid.

Dagbladet har de siste ukene gjennomgått flere hundre bilag i SOS Rasismes regnskap for 2008. Bilagene er fylt ut, signert og levert inn av tillitsvalgte og ansatte i organisasjonen, for å få tilbake utlegg de har hatt til reiser og andre utgifter på vegne av SOS Rasisme.

Mange tillitsvalgte og medlemmer har levert bilag for utgifter som er høyst ordinære. Men ikke alle. I denne artikkelen presenteres noen av funnene, i den første av flere saker.

- Bilagene mangler det meste Dokumentene viser hvordan flere hundre tusen kroner er ført ut av organisasjonen og over til enkeltpersoner i ledelsen i form av refundering av utgifter de skal ha hatt for SOS Rasisme.

Men Dagbladet kan avsløre at utbetalingene blant annet dekket skattefrie private ferier til utlandet og reiser på oppdrag for kommunistpartiet Tjen Folket. Ifølge SOS Rasisme selv er ikke godtgjørelsene skattet, noe fagfolk reagerer på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer