Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik ble 1,8 millioner kroner til 1,1 milliard

Verdien på WR Entertainment ble 750-doblet på kort tid.

Luftslott:  Verdien på WR Entertainment går gått fra 1,8 millioner til 1,1 milliarder på meget kort tid. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Luftslott: Verdien på WR Entertainment går gått fra 1,8 millioner til 1,1 milliarder på meget kort tid. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ryan Gunnar Wiik fra Hamar og Drøbak debuterte som skuespiller i filmen «Falls Timer Falls» i 2007. To år senere startet han arbeidet med filmprosjektet om Morgan Kane.

Løfter om milliardoverskudd Men tross gjentatte forsøk på å få med norske investorer samt løfter om milliardoverskudd allerede i 2017 tok aldri prosjektet av. Før Oslo Børs lanserte markedsplassen Merkur Market.

For under to måneder siden hadde WR Film det som ble beskrevet som «det beste objektive estimat på virkelig verdi» på latterlige 1,8 millioner kroner. Disse verdiene handles nå på Merkur Market til en verdi på 1,1 milliarder kroner, skriver Finansavisen fredag.

750-doblet verdien Da WR Entertainment åpnet handelen på den Oslo Børs-drevede Merkur Market onsdag, var ikke aksjekursen 0,024, slik styret og revisor mente var virkelig verdi. Kursen var i stedet 15 kroner.

Les også: Vill vest i aksjemarkedet — priser Morgan Kane til 1,1 milliarder kroner

Hvem som handlet WR Entertainment-aksjene til 750 ganger virkelig verdi er ikke kjent for Finansavisen, men i og med at selskapet ikke har gjort noen spredningsemisjon i forkant av noteringen, må i hvert fall selgerne være noen av de gamle aksjonærene rundt selskapet.

Om også kjøperne er blant disse eller om det er småsparere som betaler 750 ganger virkelig verdi for aksjene, er ikke kjent for Finansavisen.

Solid papirformue Ryan Wiik er hovedeier i selskapet. Det enorme verdihoppet har medført at han har en papirformue på 370 millioner kroner. Wiik besvarte ikke Finansavisens henvendelser om kapitalendringene i går.

Flere økonominyheter Hermanrud: Dette er aksjen jeg vil satse på i 2016
Oljeprisen raser ENDA lenger nedover
Bakgrunn: Derfor stuper Kina-børsene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media