- Slik ble Anna Lindh drept

Ny animasjonsfilm viser de siste minuttene av hennes liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Sverige har en kunstner og en filmskaper gått sammen om å lage en animert kortfilm av drapet på landets utenriksminister Anna Lindh.

Det har de gjort uten å kontakte Lindhs etterlatte. I slutten av denne måneden har «En dag på varahuset» premiere, skriver den svenske avisa Expressen.se.

- Ser ikke ut som en massakre

Mer enn fire år etter at den populære utenriksministeren ble brutalt stukket ned av Mijailo Mijailovic på kjøpesenteret NK i Stockholm, kommer den første filmen om angrepet som førte til at Anna Lindh døde 11.september 2003 av skadene hun pådro seg.

Filmen som er laget av Lars Arrhenius og Johannes Müntzing utspiller seg på kjøpesenteret og vises gjennom et overvåkningskamera. Alle i filmen, inkludert Anna Lindh og Mijailo Mijailovic, er framstilt som skjelletter, og kortfilmen dramatiserer de siste minuttene av Lindhs liv. Filmen avsluttes med at Lindh blir stukket ned.

Kunstneren Lars Arrhenius forstår at dette kan være kontroversielt å vise.

- Det var det som var det vanskeligste. Vi skildrer selve mordet, men vi gjør det i klipp, så det ikke ser ut som en massakre. Det har vi virkelig tenkt på, også med tanke på Anna Lindhs etterlatte. Dette er ikke noe blodbad, sier Arrhenius til Expressen.se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer