KLEMMER: Her tar
norsk kontingentsjef (NCC) Oberst Lars Cristian Aamodt i mot soldatene som ble lettere skadet. På bildet ser du en av de fire som var i kjøretøyet, som får en god klem av NCC sjefen ved ankomst Camp Nidaros i dag.
Foto: Forsvaret / NTB scanpix
KLEMMER: Her tar norsk kontingentsjef (NCC) Oberst Lars Cristian Aamodt i mot soldatene som ble lettere skadet. På bildet ser du en av de fire som var i kjøretøyet, som får en god klem av NCC sjefen ved ankomst Camp Nidaros i dag. Foto: Forsvaret / NTB scanpixVis mer

Slik ble de sårede soldatene tatt imot av sjefen

Kjørte på en veibombe i Afghanistan på torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk kolonne med kjøretøy var på vei fra Mazar-e-Sharif til Kabul i Afghanistan torsdag kveld.

Rundt klokka 21 lokal tid smalt det. Kolonnen hadde kjørt på en veibombe.

Lettere skadd Fire norske soldater ble lettere skadd, og en pansret vogn, av typen SISU, ble ødelagt.
Det var 25 norske soldater og en afghansk tolk i de sju kjøretøyene.

I dag ankom de skadde soldatene Camp Nidaros, som ligger i Mazar-e-Sharif. Der ble de tatt imot av, norsk kontigentsjef, oberst Lars Christian Aamodts smil og omfavnelse.

Risiko Bildene av det ødelagte kjøretøyet og de smilende soldatene ble offentliggjort av forsvaret i dag.

SISUen ble torsdag forlatt på stedet der veibomben gikk av.

- Jeg er godt fornøyd med hvordan de norske soldatene håndterte situasjonen og glad for at liv ikke gikk tapt. Vi setter sikkerheten svært høyt, likevel er oppdraget ikke uten risiko, sa sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter, viseadmiral Hakon Bruun Hansen på torsdag.

VEIBOMBE: Slik ser kjøretøyet ut etter at den kjørte på en veibombe på vei mellom Bagram og Kabul i Afghanistan på torsdag.
Foto: Forsvaret / NTB scanpix
VEIBOMBE: Slik ser kjøretøyet ut etter at den kjørte på en veibombe på vei mellom Bagram og Kabul i Afghanistan på torsdag. Foto: Forsvaret / NTB scanpix Vis mer