Milano-politiet til Dagbladet:

Slik ble de siktede tatt

De siktede etter skytingen i Oslo befant seg på en «bed & breakfast» i Milano da to italienske politibetjenter plutselig kom på rommet deres. - De ble nok overrasket, sier det lokale politiet til Dagbladet.

INTERNASJONALT ETTERLYST: Tidligere i uka valgte politiet å frigi et bilde av den ene av de to siktede som har vært etterlyst internasjonalt. De mener det var han som avfyrte skuddene i Oslo. Foto: Politiet
INTERNASJONALT ETTERLYST: Tidligere i uka valgte politiet å frigi et bilde av den ene av de to siktede som har vært etterlyst internasjonalt. De mener det var han som avfyrte skuddene i Oslo. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

På en pressekonferanse fredag ettermiddag kunne politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Metlid, fortelle at de to siktede etter skytingen på åpen gate i Oslo natt til søndag, er pågrepet i Milano i Italia.

- De ble pågrepet fredag morgen, sa hun, uten å ville kommentere noe mer rundt omstendighetene.

Nå kan Dagbladet imidlertid fortelle hvordan pågripelsen forløp seg.

Dette skjedde

De to mennene befant seg på en «bed & breakfast» ved jernbanestasjonen sentralt i Milano da de ble tatt, forteller en talsperson i Milano-politiet på telefon til Dagbladet.

- I løpet av natta fikk politiet et varsel som gjorde at vi rykket ut, sier han.

Talspersonen sier videre at politiloggen viser at to politibetjenter ankom rommet til mennene like over klokka 03.

- Hvordan reagerte de når italiensk politi plutselig kom på rommet deres?

- De ble nok overrasket, men de forholdt seg rolige og motsatte seg ikke arrest.

- Hadde de våpen på seg, eller på rommet?

- Vi ransakte både dem og rommet, men fant ingen våpen, nei.

TATT: Det var på en «bed & breakfast» ved jernbanestasjonen i Milano de to siktede ble tatt. Foto: Lorenzo De Simone / Alamy Stock Photo
TATT: Det var på en «bed & breakfast» ved jernbanestasjonen i Milano de to siktede ble tatt. Foto: Lorenzo De Simone / Alamy Stock Photo Vis mer

Innom flere land

Talspersonen sier at de siktede så ble fraktet til politistasjonen i Milano i morgentimene, der de nå sitter.

Dagbladet har vært i kontakt med de siktedes forsvarere.

Advokat Usama Ahmad, som representerer mannen i begynnelsen av 20-åra som politiet mener avfyrte skuddene, sier han ikke er kjent med Dagbladets opplysninger og derfor ikke kan kommentere saken.

Advokat Ole Petter Drevland, som representerer den andre mannen, har ikke svart Dagbladets henvendelse.

Politiadvokat Christian Hatlo sa på pressekonferansen fredag at de hadde fått indikasjoner på at de siktede hadde forlatt landet.

- Vi har hatt indikasjoner på at de siktede har forlatt landet i noen dager, vi har fulgt dem gjennom en rute som gikk via Sverige, Danmark og Tyskland før de til slutt ankom Italia, sa han.

Han ønsker ikke å kommentere detaljer utover dette.

Undersøker gjengkonflikt

De to mennene i 30- og 40-åra som ble skutt på åpen gate ved Nationaltheatret 15. januar, har tilhørighet til Oslogjengen Young Guns, ifølge Dagbladets opplysninger.

De ble alvorlig skadd.

De to som nå er tatt i Milano, skal ha tilknytning til den kriminelle MC-gjengen Satudarah, får Dagbladet opplyst.

Politiet har tidligere sagt at de jobber med flere hypoteser om hva som kan være motivet bak skytingen. Den ene er om en krangel som fant sted inne på et utested i forkant ligger bak, men de undersøker også om en mer bakomliggende konflikt mellom Young Guns og Satudarah har skyld i hendelsen, bekreftet de på pressekonferansen fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer