Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik ble de tre skipbrudne mennene reddet fra den ubebodde stillehavsøya

Skrev «HELP» med palmeblader.

HELP: Takket være den amerikanske kystvakten og sin egen oppfinnsomhet, ble de tre skipbrudne mennene reddet fra den ubebodde stillehavsøya. FOTO: U.S. Pacific Fleet / U.S. Navy photo / Flickr
HELP: Takket være den amerikanske kystvakten og sin egen oppfinnsomhet, ble de tre skipbrudne mennene reddet fra den ubebodde stillehavsøya. FOTO: U.S. Pacific Fleet / U.S. Navy photo / Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er en historie man som regel bare finner i Hollywood-filmer, og kanskje blir historien om de tre mennene som strandet på en øde øy i Stillehavet film en dag.

Mandag var de tre mennene på vei fra Pulap i Mikronesiaføderasjonen til Weno Island, da den 19 fot store båten de satt i kantret etter at den ble truffet av en stor bølge, skriver New York Daily News.

Svømte tre km De tre mennene skal ha svømt rundt tre kilometer før de nådde strendene på den ubebodde øya Fanadik, som ligger drøye 4000 km sørvest for Honolulu, skriver CNN.

Fanadik er en av 600 øyer i området.

Tirsdag ble de tre mennene meldt savnet og søk ble igangsatt både til vanns og i lufta. Det er den amerikanske kystvakten som står for redningsaksjonene i området, på grunn av mangel på lokal kapasitet.

Uten tilgang til hverken mobiltelefon, nødbluss eller annet som kunne varsle omverdenen om hvor de var, tok de tre mennene i bruk det de kunne. De stavet «HELP» i sanden ved hjelp av palmeblader.

Veivet med redningsvester Og torsdag morgen oppdaget et fly tilhørende kystvakten palmebladene på stranda. Ved siden av stod de tre mennene og viftet med redningsvestene sine.

- Vår samlede innsats førte til at vi fikk reddet disse tre mennnene i en svært avsidesliggende del av Stillehavet, sier løytnant William White, pressetalsmann for den amerikanske kystvakten i området.

De tre mennene skal etter rapportene være i fin form, og er nå tilbake hos familiene sine på Pulap.

Avsidesliggende Den amerikanske kystvakten har gjennomført syv redningsaskjoner i området siden 28.mars, og har i perioden reddet 15 mennesker.

- Det er ikke så mange ressurser i området. Det er veldig lite og veldig avsidesliggende, sier Sara Mooer, talsperson for kystvakten, til CNN.

REDDET: De tre mennene viftet med redningsvestene sine da de ble funnet. FOTO:U.S. Pacific Fleet / U.S. Navy photo / Flickr
REDDET: De tre mennene viftet med redningsvestene sine da de ble funnet. FOTO:U.S. Pacific Fleet / U.S. Navy photo / Flickr Vis mer
Hele Norges coronakart