Slik ble Earth Hour sparket i gang

Her hjemme ble lysene slukket 20.30.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fenomenet Earth Hour har fått mye oppmerksomhet. God hjulpet av velvillige kjendiser - i Norge har personligheter som Gro Harlem Brundtland og kronprinsesse Mette Marit sagt de skal gjøre det - har verden blitt med på mørketimen.

I år har vi fått et ekstra element her i Norge. Tidligere miljøvernminister har lovet å isbade hvis halve landet slukker lyset klokka 20.30 i kveld.

Trolig slipper Solheim den badeturen.

Samoa først ut Men på verdensbasis vil flere millioner delta. Ifølge arrangørens nettside vil flere hundre millioner mennesker slukke lyset for klimakampen. Mer enn 5200 byer i 135 land skal ha deltatt i fjor.

I år var Samoa først ut. Øygruppa i Stillehavet var med for første gang og slukket lyset klokka 8.30 for oss her i Norge.

Litt seinere var det Australias tur. I videoen over kan du se hvordan det så ut da de kjente landemerkene plutselig ble liggende i mørket.

Oppfordring fra Gro Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, som leder FNs kommisjon for bærekraftig utvikling, oppfordrer folk over hele verden til å slukke lyset for klimaet under Earth Hour.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer