Slik ble Emmas fingre etter bruk av «helsefarlig» neglelakk

- Jeg hadde forferdelig eksem som drev meg til vanvidd.

I SVENSKE MEDIER FOR Å ADVARE:  Svenske Emma Grahn Wallin sto i dag fram i den svenske avisen Expressen med sin reaksjon på neglelakken Depend Gellack. Det svenske legemiddelverket har nå forbudt neglelakken. Foto: Privat
I SVENSKE MEDIER FOR Å ADVARE: Svenske Emma Grahn Wallin sto i dag fram i den svenske avisen Expressen med sin reaksjon på neglelakken Depend Gellack. Det svenske legemiddelverket har nå forbudt neglelakken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neglelakken Depend Gellack ble i dag forbudt i Sverige, fordi det svenske Legemiddelverket sier den utgjør en «alvorlig fare for menneskets helse».

Dette har svensken Emma Grahn Wallin (26) fått føle på kroppen, eller rettere sagt fingrene, skriver Expressen.

- Jeg har i det siste hatt ekstreme problemer med mine hender, med forferdelig eksem som har drevet meg til vanvidd, skriver hun i et blogginnlegg om neglelakken.

Nå ønsker hun å advare andre.

- Store hudproblemer Det svenske legemiddelverket har i det siste fått inn mange rapporter om hudskader fra brukere av neglelakken.

Wallin fikk først problemer etter å ha brukt neglelakken i et halvt år.

I samarbeid med svenske Expressen har Dagbladet fått tillatelse til å bruke bilder av de skadde neglene, som har holdt henne oppe om natta.

- Det har klødd, jeg har hatt store blemmer som har blitt til kjøttsår, kløende utslett og store arrdannelse ved neglebåndene. Det har faktisk vært utrolig slitsomt og gjort ekstremt vondt, skriver hun på bloggen.

Allergiske reaksjoner Legemiddelverket sier skadene skyldes at neglelakken inneholder uherdede akrylater, som brukerne skal herde på neglene ved hjelp av en led-lampe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer