Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik ble gislene reddet fra Taliban

Tre gisler måtte bøte med livet, da pakistanske kommandosoldater aksjonerte grytidlig i morges.

REDNINGSAKSJON: Militærhelikoptre flyr over inngangen til den pakistanske hærens hovedkvarter i Rawalpindi. Det oppsto harde kamper da væpnede opprørere angrep basen lørdag. Foto: REUTERS / Faisal Mahmood / SCANPIX
REDNINGSAKSJON: Militærhelikoptre flyr over inngangen til den pakistanske hærens hovedkvarter i Rawalpindi. Det oppsto harde kamper da væpnede opprørere angrep basen lørdag. Foto: REUTERS / Faisal Mahmood / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fire gisseltakere og tre gisler måtte bøte med livet da pakistanske kommandosoldater grytidlig i morges, norsk tid, gikk til aksjon i byen Rawalpindi i Pakistan.
Totalt ble 25 gisler holdt fanget av det som mistenkes å være Taliban-styrker.

To av gisseltakerne ble drept av kommandostyrkene, mens to sprengte seg selv i lufta, ifølge CNN.

Militærtalsmann Athar Abbas kan nå opplyse om at 22 gisler er reddet, mens tre er blitt drept.

Omfattende skyting

Kommandostyrkene slo til med stor kraft.

Det ble meldt om omfattende skuddvekslinger etter at væpnede menn forsøkte å storme det strengt bevoktede militærhovedkvarteret i byen Rawalpindi, som ligger i nærheten av hovedstaden Islamabad.

- Sikkerhetsstyrker åpnet ild mot en hvit Suzuki med sprengstoff, uttalte en tjenestemann.

Pressefolk som var vitne til aksjonen forteller at de hørte skudd og flere eksplosjoner fra bygget der gislene ble holdt fanget.

Flere militærambulanser befant seg ved militærhovedkvarteret, og flere helikoptre svevde over området mens aksjonen pågikk.

Militære uniformer
INNTAR POSISJONENE: Redningsaksjonen ble vanskeliggjort da gisseltakerne også var iført hærens uniform. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood/Scanpix
INNTAR POSISJONENE: Redningsaksjonen ble vanskeliggjort da gisseltakerne også var iført hærens uniform. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood/Scanpix Vis mer

De første meldingene lød på at mellom 10 og 15 soldater ble tatt til fange da en gruppe menn, iført hærens uniformer, angrep militærhovedkvarteret i går.

Mennene som angrep hovedkvarteret var iført hærens uniform. De kjørte opp til porten og skjøt og kastet granater mot soldatene.

Minst ti personer ble drept i kampene som fulgte.

Noen av angriperne unnslapp, og de tok med en gruppe gisler og forskanset seg i et bygg tilhørende de pakistanske sikkerhetstjenestene.

NTB skriver at det var snakk om fire eller fem gisseltakere.

Soldater fra hæren inntok ifølge BBC posisjoner på hustakene rundt bygningen, og kuttet strømmen til flere hus på stedet før aksjonen for å redde fangene ble satt i verk.

Styrkene sperret også av alle veiene som fører til forlegningen, og helikoptre ble sendt for å bevokte området.

Planlegger storoffensiv

Lørdagens angrep er det tredje opprørsangrepet på en uke i Pakistan. På fredag ble 49 personer drept i et selvmordsangrep i byen Peshawar.

Over 100 personer ble såret.
Den kraftige bomben var gjemt i en minibuss som sto rett ved siden av byens største marked, Khyber-basaren.
SPERRET AV VEIER: Her dirigerer soldater trafikken for å kunne operere i fred under redningsaksjonen. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood/Scanpix
SPERRET AV VEIER: Her dirigerer soldater trafikken for å kunne operere i fred under redningsaksjonen. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood/Scanpix Vis mer

Landets myndigheter sier nå at de planlegger en omfattende offensiv mot islamistiske opprørere i områdene mot grensen til Afghanistan.

Innenriksminister Rehman Malik uttalte fredag at myndighetene ikke har annet valg enn å gå til angrep på opprørernes baser.

En offensiv vil komme snart, ifølge Malik.

PARAT: Men flere liv gikk tapt i kommandosoldatenes redningsaksjon. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood/Scanpix
PARAT: Men flere liv gikk tapt i kommandosoldatenes redningsaksjon. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media